Romanii vor avea buletine noi cu cip de anul viitor

Romanii vor avea  buletine noi cu cip de anul viitor

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Vor exista o serie de schimbari majore in ceea ce priveste cartile de identitate. Incepand cu anul viitor va fi obligatoriu ca toata lumea sa aiba buletin de la varsta de 12 ani iar noul act de identitate va arata ca un card bancar si va include un cip.

Regulamentul Uniunii Europene obliga autoritatile sa isi schimbe actul de identitate pana la data de 2 august 2021. S-a dezbatut deja un proiect de ordonanta in acest sens. Modificarile principale sunt urmatoarele: marimea actului de identitate va fi cea a unui card bancar, va tine si loc de card de sanatate. Vor avea, cu alte cuvinte, o cheie criptografica cu ajutorul careia ne putem loga in sistemul de sanatate. In premiera, actul de identitate va fi un buletin cu cip – va include o imagine faciala precum si doua amprente.

Anul viitor, daca va fi pregatita aceasta platforma ca buletinele sa fie eliberate, va fi obligatoriu ca toata lumea sa aiba o carte de identitate inca de la varsta de 12 ani. In cazul in care parintii isi doresc acest lucru, pot obtine si mai devreme actul de identitate pentru copii.

Aceasta carte de identitate cu astfel de elemente de securitate exista si in alte tari precum Belgia si Germania.

Aceste dezvoltari sunt prevazute pentru a dura 18 luni, deci un calcul matematic ne arata ca deja de pe 2 februarie va începe sa curga acest termen de 18 luni. Este ultima sansa pentru a putea indeplini obligatiile prevazute de acest regulament. In acest sens, interventia normativa este extrem de necesara si de urgenta.

Vezi si:  Printul Andrew obligat de catre regina Elizabeth a-II-a sa se retraga din viata publica

In acest moment, nu luam ca posibilitate neincadrarea in acest termen. Toate demersurile organizate la nivelul directiei pe care o conduc au fost organizate astfel incat sa respectam termenul prevazut de regulament.

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.