Romii au manifestat de-a lungul Europei impotriva rasismului

Romii au manifestat de-a lungul Europei impotriva rasismului

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Adunari au avut loc in mai multe tari din Europa pentru a denunta politica guvernului italian si atacurile rasiste.

In fiecare noapte, Bela Racz are parte de acelasi cosmar. In timp ce sotia si copiii sai dorm linistiti, cineva incearca sa incendieze casa familiei. Pentru romi focul este un cosmar, le este teama de foc de mii de ani. Si realitatea ne arata ca aceasta teama este fondata.

Bela Racz a initiat aceste manifestari, pe data de 9 august la Budapesta, in fata Ministerului Afacerilor Externe, acuzat de faptul ca au pastrat tacerea asupra agresiunilor la care au fost supusi romii maghiari in strainatate. 23 de asociatii s-au alaturat acestei initiative si, in ciuda caniculei, in jur de 100 de persoane au venit sa sustina victimele acestor violente.

Pe data de 23 iunie, un grup de ultranationalisti au atacat un camp de romi situat in vestul Ucrainei. Au ucis o persoana si au ranit mai multe, printre care un copil. O gradinita a fost incendiata, o familie si-a pierdut casa si a ramas pana in ziua de azi pe drumuri, fara niciun ajutor din partea autoritatilor a declarat nemultumit Istvan Vavrek, un alt reprezentant al romilor care locuieste in Slovacia intr-o regiune guvernata pana anul trecut de un neonazist.

Erno Kadet, un militant din cadrul asociatiei Roma Sajtoközpont a declarat ca singurul lucru pe care si-l doresc este ca oamenii sa nu mai moara din cauza indiferentei autoritatilor. Manifestari au mai fost planificate in alte 9 tari europene, manifestari coordonate. In Romania si in Bulgaria s-a reusit mobilizarea a catorva mii de persoane. In plus, romii lupta si impotriva deciziilor luate impotriva lor de Matteo Salvani, ministrul italian…

Vezi si:  Economia europeana vede putina luminita de la capatul tunelului

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.