Rusia: un start-up transforma un caine-robot in arma de razboi. Eficienta sa este insa contestata

Rusia: un start-up transforma un caine-robot in arma de razboi. Eficienta sa este insa contestata

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

In realitate, este vorba despre un caine bionic de companie la care este atasat o arma.

Avem impresia ca ne aflam intr-un episod din Black Mirror insa nu este deloc asa… un caine robot inarmat cu lansatoare de rachete a fost prezentat recent in cadrul Army 2022, un targ de armament din Rusia. Acest robot ucigas este in realitate un simplu caine robot made in China care a fost modificat de un start-up din Rusia si poarta numele de Intellect Machine. Este vorba despre o companie infiintata de catre un avocat din Sankt Petersburg. Insa, utilitatea acestei masinarii de lupta este pusa la indoiala de multi.

Acest caine robotic era la originea unui “Unitree GO1”, un “robot companion bionic”, vandut pentru suma de 2700 de dolari pe site-ul oficial al constructorului chinez Unitree. Pentru a nu fi imediat identificat, cainele bionic a fost invaluit intr-un ciorap de culoare neagra. Intellect Machine a fost mai apoi rebotezat M-81.

Robotul este neutralizabil de la distanta

Conform unui comunicat oferit de catre RIA Novosti, o agentie de presa care apartine puterii ruse, acest M-81 este capabil sa efectueze mai multe trageri la tinta si sa transporte arme fara probleme. In scopuri civile, poate fi folosit in zone de recunoastere, de urgenta pentru a livra medicamente sau alte lucruri necesare in caz de razboi. In realitate si dupa cum atesta un clip video posat de creatorul sau, cainele robot nu pare capabil sa absoarba unde de soc. Ar putea fi totusi folosit doar in mod limitat pentru aparare.

Vezi si:  Guvernul introduce contracte de teleworking pentru cei care lucreaza online de acasa

Insa, conform unor informatii oferite de un hacker, acest caine robot poate fi dezactivat cu usurinta de la distanta cu o simpla telecomanda. Minim o tehnologie similara a fost deja dezvoltata la un nivel mai ridicat de minim doua companii, Sword International si Ghost Robotics.

Sursa: https://www.20minutes.fr/high-tech/3338723-20220818-russie-start-up-transforme-chien-robot-arme-guerre-efficacite-contestee

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.