Rusia: zeci de persoane arestate in timpul manifestarilor pentru Navalny

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Zeci de persoane au fost arestate sambata in Rusia, in timpul manifestarilor organizate cu scopul de a cere eliberarea opozantului Alexey Navalny. De la Moscova la Vladivostok, echipa militantului anticoruptie a pullicat apelul pentru adunare in 65 de orase din tara. Primele manifestari au avut loc sambata in Extremul Orient rus unde cateva mii de persoane au iesit pe strazi la Vladivostok si la Khabarovsk. Importante forte de politie au fost trimise la fata locului pentru a face fata manifestantilor.

Numai putin de 50 de protestatari au fost arestati in 10 orase rusesti pana la ora 6:30. In capitala, unde moblizarea este de obicei mai puternica, protestatarii se vor reuni incepand cu ora 14:00 in piata Puskin. Autoritatile au avertizat deja ca vor pune manifestantii pe fuga, ca nu vor ezita sa faca arestari in cazul in care lucrurile degenereaza. Primarul Moscovei, Serghei Sobianin a denuntat aceste “manifestari inacceptabile” in plina pandemie cu coronavirus. Pe Instagram, sotia lui Alexey Navalny, Ioulia Navalnaia si-a anuntat intentia de a participa la manifestarile de la Moscova pentru sotul sau pe care nu il va abadona niciodata.

Autoritatile nu au autorizat aceste manifestari si protestatarii au avut parte de arestari brutale si urmariri judiciare si sanctiuni. Cele mai recente manifestari de amploare in Rusia dateaza din anul 2019, manifestari la care au participat mii de oameni. Insa, spre deosebire de aceste manifestari, manifestarile din 2019 au fost cat se poate de pacifice. Insa, unii nu au scapat, au fost condamnati la inchisoare pentru “violente” presupuse fata de fortele de ordine. La fel ca in 2019, politia i-a interpelat saptamana aceasta, inainte de mobilizare, pe principalii aliati ai lui Alexei Navalny, doi din ei fiind condamnati in aceasta vineri la inchisoare pentru o perioada scurta de timp.

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.