S-a descoperit cauza declansarii autismului

S-a descoperit cauza declansarii autismului

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

In ultima vreme autismul a inregistrat o crestere alarmanta in intreaga lume. Conform statisticilor se estimeaza ca un copil din 100 se naste cu autism. Baietii sunt mult mai afectati de autism decat fetele fiind considerata una din cele mai severe boli ale copilariei.

Doi profesori de origine coreana  din cadrul unei Universitati prestigioase din America au reusit sa demonstreze care este principala cauza a declansarii autismului. Cei doi profesori au descoperit ca prezenta unei anumite bacterii din sistemul autism al mamei poate duce la autism. In plus, cercetatorii au reusit sa gaseasca exact zona creierului responsabila de comportamentul autistic la copil, care ar juca un rol esential in gasirea leacului pentru aceasta boala teribila care afecteaza din ce in ce mai multi copii in ultima vreme.

Nature, un jurnal cunoscut de stiinta a publicat studiile celor doi coreeni pe data de 14 Septembrie 2017. Cei doi profesori coreeni se numesc  Huh Jun-ryeol si Gloria Choi, si predau la Harvard, respectiv la MIT.

Studiul revolutionar efectuat de cei doi coreeni explica intr-un mod foarte clar procesul detaliat prin care un soarece gestant, care este infectat cu o bacterie, va avea un pui cu comportament autistic. O anumita bacterie situata in tractul digestiv al mamei ar putea dezvolta celule care sa influenteze intr-un mod direct celulele creierului copilului. In momentul in care bacteria a fost ucisa cu antibiotice, soarecele a avut un pui normal, cu un comportament normal. In plus, cei doi profesori formeaza un cuplu si au afirmat ca acest lucru i-a ajutat foarte mult in cercetarea lor.

Vezi si:  Alcoolul este responsabil pentru 1 deces din 20 in intreaga lume

Domeniile noastre de studiu sunt radical diferite. Unul lucreaza in imunologie iar  altul in neurobiologie, ceea ce ne ajuta enorm in cercetarile de neuroimunologie, a afirmat Huh Jun-ryeol, potrivit ea.md.

 

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.