S-a inventat dintele inteligent

S-a inventat dintele inteligent

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Cercetatorii americani de la Universitatea Tufts din Massachusetts au inventat un senzor adeziv care se poate lipi pe dinte pentru a analiza consumul de glucoza, de sare si de alcool, informatii transmise mai apoi pe un smarphone.

Anul trecut, in cadrul predictiilor despre cele cinci inovatii care ne vor schimba radical viata in urmatorii cinci ani, IBM evoca existenta laboratoarelor medicale intr-un cip, capabile sa analizeze bioparticulele prezente in saliva, lacrimi, sange, urina sau sudoare. Aceasta inovatie realizata de un grup de cercetatori americani, dintele inteligent, ar putea fi folosita atat de medici cat si de stomatologi. Este vorba despre un senzor in miniatura lipit pe suprafata dintelui pentru a urmari consumul de glucoza, de sare si de alcool. Informatiile transmise sub forma de unde radio pot fi receptionate prin intermediul unui smartphone.

Acest senzor, care masoara 2X2mm este alcatuit din trei straturi – un material bioreactiv care absoarbe nutrientii si alte substante chimice si doua benzi din aur. Ansamblul actioneaza asemeni unei antene. In momentul in care senzorul receptioneaza undele radio transmise, le restituie cu o alteratie care depinde de cantitatea de substante chimice. Daca de exemplu materialul reactioneaza in prezenta sarii acesta va modula undele radio intr-un mod specific, variind intensitatea.

Acest dinte inteligent se poate scoate pe timp de noapte din cavitatea bucala pentru a putea fi curatat sau incarcat. In plus, poate fi si miniaturizat pentru a putea fi introdus in coroana dentara.

Cercetatorii sustin ca dintele inteligent este capabil sa monitorizeze persoanele cu probleme respiratorii, sa le spuna medicilor daca persoanele care vor sa slabeasca au mancat atat de putin pe cat sustin sau sa le ajute pe persoanele cu probleme dentare. Arata ca un dinte normal, secretul sau constand in micul senzor atasat.

Vezi si:  Parlamentul european vrea Wi-Fi pentru a conecta masina autonoma

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.