Sfaturi sanatate vegetarieni

Sfaturi sanatate vegetarieni

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Daca esti vegetarian sau vegetalian, vei reduce riscul de a suferi de maladii cardiovasculare, dar vei stimula riscul de a suferi de AVC

Persoanele care adopta un regim de viaata vegetarian sau vegetalian se pare ca nu sunt atat de supuse riscului de suferi de boli cardiovasculare, dar sunt supuse unui risc mai ridicat de a suferi de AVC, conform unui nou studiu.

Un studiu realizat realizat de Universitatea Oxford a permis sa se ajunga la concluzia ca riscul de a suferi de AVC este superior la vegetarieni si la vegetalieni fata de cei care consuma carne, cu pana la 20%. Adica echivalentul a 3 cazuri de AVC suplimentare pentru 1000 de persoane.

Pe de alta parte, se numara cu 10 boli cardiace mai putine la cei care au un regim alimentar pe baza de plante sau legume, fata de cei care consuma carne.

Cercetatorii considera ca un risc superior de AVC ar putea sa fie legat de nivelul de vitamine mai putin ridicat la cei care sunt vegetarieni sau vegetalieni.

Autorii studiului sunt de parere ca nivelul de colesterol scazut din sange la vegetarieni si vegetalieni ar putea sa joace si el un rol.

Studiul, care a fost publicat in “British Medical Journal”, a reunit datele de la 48 000 de persoane pe o perioada de 18 ani.

Majoritatea persoanelor care au participat la studiu au consumat carne. Putin mai multi de 16000 de persoane erau vegetariene sau vegetaliene si 75000 s-au descris drept mancatori de peste, deci aveau un stil de viata pescetarianism.

Vezi si:  Rezolutii pentru anul 2020

Participantii au raspuns la intrebari cu privire la alimentatia lor la inceputul studiului si la sfarsitul studiului. Antecedentele medicale, fumatul si activitatea fizica au fost si ele luate in considerare.

S-au observat astfel o incidenta mai slaba a maladiilor cardiace ischemice la cei care consuma peste si la vegetarieni, un lucru care se datoreaza unui indice de masa corporala mai scazut, unei tensiuni mai scazute, de colesterol mai ridicat si de diabet asociat acestui regim.

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.