Sri Lanka – bilantul mortilor ajunge la 290

Sri Lanka – bilantul mortilor ajunge la 290

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Politia a anuntat azi ca s-a gasit o bomba artizanala pe drumul ce ducea spre principalul terminal al aeroportului din Colombo.

Conform unui nou bilant publicat la primele ore ale diminetii, luni, 22 aprilie, de catre politia locala in jur de 290 de persoane au fost ucise si 500 ranite in urma atentatului de duminica, in ziua de Paste, de la Sri Lanka. Bilantul indica aproximativ 290 de morti si 500 de raniti a declarat purtatorul de cuvant al politiei, Ruwan Gunasekera. 24 de persoane au fost deja arestate, suspectate ca au legatura cu acest val de atentate care inca nu au fost revendicate in acest stadiu. 8 persoane au fost interpelate in cursul diminetii de luni.

De altfel, politia a anuntat deja ca duminica seara, tarziu, s-a gasit o bomba artizanala pe drumul ce ducea spre principalul terminal al aeroportului din Colombo si ca aceasta a fost dezmorsata cu succes de catre fortele aeriene din Sri Lanka. Aeroportul ramane deschis insa este de doua ori mai bine pazit decat inainte de atentate.

Duminica, in doar cateva ore, cateva bombe au provocat haos in Sri Lanka ucigand un numar urias de oameni. Atentatele au avut loc in patru hoteluri din trei biserici din Sri Lanka, in plina slujba de Paste, in mai multe locuri a insulei din Asia de Sud, tara care nu a cunoscut o astfel de declansare de violenta inca de la incheierea razboiului civil,in urma cu 10 ani.

Mai multi straini si-au pierdut viata in aceste atentate, tara extrem de cautata de turistii din intreaga lume pentru plajele sale idilice si peisajele sale inverzite. Numarul exact este dificil de stabilit insa in jur de 37 de straini si-au pierdut viata in urma atentatelor. Doar 11 din acestia au fost deocamdata identificati.

Vezi si:  Traficul bocat in Bucuresti din cauza codului de furtuna

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.