Strategii la locul de munca

Strategii la locul de munca

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

strategie-de-muncaEste important sa va conectati cu oamenii de la serviciu folosind o comunicare eficienta. O modalitate de a face acest lucru este cu strategiile retorice si aplicatiile potrivite. S-ar putea sa le folositi acum fara sa va dati seama, dar sa le puteti include in prezentarile, interviurile si conversatiile obisnuite va poate stimula relatiile, ii poate motiva pe ceilalti si va poate ajuta sa aratati mai sincer fata de cei din jur. Aflati mai multe despre dispozitivele retorice, aplicatii precum to do list, calcul tva si vedeti cateva exemple de utilizare a acestora.

Ce sunt strategiile retorice?

Strategiile retorice, numite si dispozitive retorice, sunt cuvinte sau propozitii pe care le puteti folosi pentru a face un punct, a transmite emotie si sens sau pentru a determina publicul sa raspunda intr-un anumit mod. Puteti utiliza strategii retorice in comunicarea de zi cu zi cu ceilalti sau in timpul unei prezentari atunci cand doriti sa castigati increderea si atentia publicului.

Exemple de strategii retorice

Va prefaceti ca nu doriti ceva atunci cand chiar il doriti. Exemplu: Nu, trebuie sa vorbiti cu managerul nostru mai mult decat cu mine. Mergeti mai departe si luati acest interval de timp.

Adnominatie inseamna utilizarea cuvintelor care contin aceleasi cuvinte radacina la rand, cu scopul de a parea mai convingator. Exemplu: Cu oamenii potriviti din proiect, acest software va functiona si va aduce beneficii pe cineva, undeva, candva.

Aliterarea este una dintre cele mai frecvente strategii retorice. Aceasta implica utilizarea repetarii in primul sunet al unui cuvant sau faze, cu intentia de a atrage atentia.

Vezi si:  De ce nu este bine sa iti alegi singur fotografia de profil pe Facebook

Amplificarea este atunci cand ii faci pe public sa simta un sentiment de importanta in ceea ce spui. Exemplu: acest angajat este un muncitor excelent, creativ, dispus sa indrume si plin de pozitivitate.

Anacoenoza este o intrebare retorica adresata unui public numeros. intrebarile retorice fie nu necesita un raspuns, fie raspunsul este evident. Exemplu: Nu credeti ca ar trebui sa avem o intalnire despre asta?

Foarte important este sa va pastrati calmul iar in cazul in care sunteti epuizat si simtiti ca nu mai puteti aplica aceste strategii completati o cerere de concediu pentru a va relaxa.

Stim cu totii cat de greu poate fi sa incepi un proiect mare sau sa abordezi o lista de lucruri nebunesti. Deci, nu va coplesiti cu o lista masiva de sarcini! Oferiti-va intre 3 si 5 elemente importante pe care trebuie sa le realizati intr-o singura zi si concentrati-va asupra acestora. Daca le faceti devreme, puteti oricand sa adaugati cateva lucruri la lista dvs., dar pastrarea acesteia va va mentine productiva – in loc sa va tina doar ocupat.

Schimbati lista de sarcini pentru o programare

Asezati-va, uitati-va la ora disponibila pentru ziua respectiva si fiti realist cu privire la ceea ce puteti face. Apoi, faceti un plan de joc: programati intervale de timp specifice pentru fiecare dintre sarcinile dvs. importante si asigurati-va ca includeti pauze. Dedicandu-ti timp si structurandu-ti ziua, poti profita de momentele din zi in care esti in mod natural mai concentrat si mai motivat, poti face progrese tangibile in munca importanta si te asiguri ca faci efectiv pauzele necesare pentru a ramane proaspat mental.

Vezi si:  Un barbat din Botosani a pus foarte nervos si iritat o fotografie pe Facebook

Ramai organizat

Oamenii extrem de eficienti dispun de sisteme care sa ii ajute sa gaseasca informatiile exacte de care au nevoie, chiar atunci cand au nevoie. Un sistem simplu, cum ar fi metoda Getting Things Done (GTD) a lui David Allen, poate usura povara mentala a stocarii de memento-uri si idei si poate elibera spatiu cerebral pentru o munca mai semnificativa si eficienta. Obtineti o prezentare generala de 20 de secunde a celebrei metode GTD.

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.