SUA sanctioneaza cinci companii tehnologice chinezesti

SUA sanctioneaza cinci companii tehnologice chinezesti

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Aceasta decizie, luata de catre ministerul american al comertului, se inscrie in contextul razboiului comercial dintre Washington si Beijing.

Ministerul american al comertului a oferit sanctiuni vineri, 21 iulie, impotriva a cinci societati chinezesti. A plasat Sugon – o importanta companie electronica – trei din filialele acesteia care fabrica procesoare precum si un institut informatic apartinand armatei chinezesti pe o lista a societatilor carora le este interzis sa vanda produse tehnologice.

Administratia Trump considera ca aceste companii « au actionat impotriva securitatii nationale sau impotriva intereselor de politica internationala a SUA ». Aceasta decizie constituie un nou episod in razboiul comercial dintre SUA si China, cu cateva zile inainte de summit-ul dintre presedintele Donald Trump si Xi Jinping in cadrul G20 din Japonia.

O escalada comerciala. Tensiunile comerciale vii dintre aceste doua principale puteri economice afecteaza destul de serios sectorul tehnologic de cand Washington a decis sa blocheze in luna mai accesul gigantului Huawei (numarul 2 mondial pe piata smartphone-urilor) la tehnologia americana din motive de securitate.

Ca reactie, Beijing a anuntat crearea propriei sale liste negre de companii straine pe care nu le considera fiabile. SUA si China au decis totusi sa lege din nou un dialog civilizat, la cel mai inalt nivel, in incercarea de a stopa aceasta escalada comerciala cu consecinte cel putin imprevizibile.

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Vezi si:  Cum sa ai grija de laptopul tau

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.