Tabletele sunt nocive pentru ceafa femeilor

Tabletele sunt nocive pentru ceafa femeilor

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Suferi de dureri de gat si de umeri iar debutul acestor dureri au coincis cu momentul achizitionarii unei tablete? Nu esti singura persoana. In plus, daca esti femeie, riscurile sunt si mai mari, duble chiar.

Conform unor studii recente efectuate de fizioterapeuti si de un grup de cercetatori de la Universitatea Nevada din Las Vegas, femeile sunt cele mai supuse riscurilor de a suferi de tulburari musco-scheletice legate de folosirea tabletei. Din cauza unei staturi mai mici decat a barbatilor – umeri mai ingusti, brate mai scurte si a slabiciunii relative a muschilor, asa s-ar explica aceste riscuri. Elementele care contribuie la aceste efecte nocive – aparatul asezat pe genunchi, spatele curbat…

Teoretic, cu cat o femeie petrece mai multe ore aplecata asupra unei tablete, cu atat mai mult va suferi de dureri de gat si de umeri. Insa ce au constatat specialistii este urmatorul lucru –  acest factor de risc nu este cel mai important. Genul si posturile precise sunt mai importante. Rezultate care ii ingrijoreaza pe specialisti care observa ca aceste cazuri sunt din ce in ce mai frecvente in randul tinerei generatii, obisnuiti sa foloseasca tableta asezata pe genunchi sau sa foloseasca alte pozitii extrem de periculoase pe termen lung pentru sanatate.

Din 412 persoane participante la acest studiu, din care 275 au fost femei si 137 barbati, majoritatea, 55% au semnalat doar o jena moderata. Doar pentru 10% din cei supusi acestui studiu simptomele au fost declarate mai grave, cu o alterare a somnului pentru 15% din cobai.

Vezi si:  4 alimente de privilegiat pentru o microbiota in top

In materie de diferente sexuale, 75% din femei au declarat ca au simtit unele simptome, comparativ cu 30% din barbati. Drept urmare, riscul pentru femei este dublu fata de cel existent la barbati.

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.