Tarifele de roaming dispar in UE din data de 15 iunie. Care sunt repercursiunile?

Tarifele de roaming dispar in UE din data de 15 iunie. Care sunt repercursiunile?

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Tarifele de roamingCu siguranta multi romani au abonamente la serviciile de telefonie mobila ce implica si servicii de roaming. Ca le folosesc sau nu, ele sunt incluse in abonament printre celelalte optiuni, si obligatoriu platite. Insa tarifele de roaming dispar in toata Uniunea Europeana, si deci si in tara noastra. Mai ramane traficul de date care va fi injumatatit fata de cel disponibil in tara.

Apelurile telefonice in roaming precum si mesajele trimise sunt scazute din abonamentul national, fara costuri suplimentare. Aceasta reprezinta cea mai buna veste insa pentru mii de romani, insa care nu ii ajuta pe cei ce calatoresc in Uniunea Europeana.

Atunci cand se depasesc minutele si SMS-urile din abonament, se percep unele suprataxe, care nu pot depasi 3,2 eurocenti pe minut. Insa Uniunea Europeana a incercat o abordare clara a unei politici de utilizare rezonabila in roaming, care vizeaza datele. Analistii sustin ca acesta nu este un lucru bun pentru companiile de telefonie mobila, care vor incerca sa isi mai recupereze din pierderi, marind preturile.

Insa aceasta nu este o veste tocmai grozava pentru oamenii care nu isi permit sa isi faca concediile in strainatate, si pentru care roamingul nu are un inteles clar sau avantaje si beneficii exacte. La depasirea utilizarii serviciului de roaming se vor plati in plus: apelurile cu 3 eurocenti pe minut, apelurile primite cu 0.0108 euro pe minut, SMS urile trimise cu 1 eurocent si traficul de date cu 7.7 euro pe Gigabyte-ul folosit!

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.