Telemunca: companiile isi adapteaza protocolul sanitar

Telemunca: companiile isi adapteaza protocolul sanitar

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Guvernul le cere sa aleaga un numar minim de zile de telemunca pe saptamana, mai ales in zonele in care exista focare.
In fata recrudescentei epidemiei de coronavirus, companiile vor fi nevoite sa isi adapteze putin protocolul sanitar. Guvernul, care tocmai a publicat in aceasta vineri o noua procedura in cazul acestui protocol, le cere sa aleaga un numar minim de zile pentru telemunca, mai ales in zonele in care exista focare. Li se va cere companiilor sa nominalizeze un numar minim de zile de telemunca pe saptamana sis sa se consemneze in egala masura venirile si plecarile. Companiile sunt in plina dezbatere.

Ministrul muncii din Franta spre exemplu a precizat faptul ca telemunca este deja implementata de catre companii si este extrem de eficienta. Drept urmare, Ile -de – France a precizat faptul ca numarul de salariati care au adoptat telemunca este in crestere. Frecventa trasnporturilor in Ile-de-France este in scadere cu 40% spre deosebire de anul trecut.

Guvernul a declarat ca nu poate impune anumite zile de munca angajatilor. Trebuie sa se gaseasca un compromise intre telemunca, interesul pentru a reduce interactiunea sociala dar si de a tine cont de necesitatea colectiva in cadrul muncii si sa se tina in egala masura cont de riscurile psihologice ale salariatilor.

Conform acestui protocol, telemunca ramane recomandata deoarece participa la demersurile in ceea priveste prevenirea riscurilor de raspandire a infectiei cu SARS-CoV-2 si permite limitarea interactiunior sociale.

Noi reguli de aplicat in ceea ce priveste restaurarea colectiva. In functia publica, administratiile ar trebui sa instituie o organizare care sa permita doua-trei zile de distantare pe saptamana conform anunturilor facute de Guvern. Ministrul invita alte administratii sa faca acelasi lucru in cazul posturilor in care acest lucru este posibil. De altfel, o fisa practica cu instructiunile va fi difuzata in urmatoarele zile, cu regulile de aplicat in restaurant.

Vezi si:  Refuzi un loc de munca? Iti vei pierde si ajutorul social, in acest caz

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.