Tensiunile politice generate de Guvernul Grindeanu aduce Euro la cel mai mare nivel istoric din 2012

Tensiunile politice generate de Guvernul Grindeanu aduce Euro la cel mai mare nivel istoric din 2012

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

politica euroDin anul 2012 moneda Euro nu a mai atins cota de 4,59 lei. Tensiunile politice cu siguranta alimenteaza aceasta situatie care va mai atrage dupa sine cateva repercursiuni negative. Din pacate, nimeni nu poate la momentul actual sa opreasca aceata situatie.

De pe data de 3 august 2012, cand Euro ajunsese al valoarea de 4.64 lei, aceasta moneda nu a mai atins asemenea valori. Leul se depreciaza, in contrast cu alte monede din regiune, din cauza tensiunilor dintre premierul Sorin Grindeanu si Liviu Dragnea, liderul PSD.

Pe piata interbancara a existat o mare surpriza pentru o scurta perioada de timp, cand Euro a atins valoarea de 4.58 de lei, iar economia este din ce in ce mai afectata de aceste tensiuni din politica. Seful Consiliului Fiscal, Ionut Dumitru afirma ca asemenea situatii tensionate nu fac deloc bine economiei si ca totul depinde de durata acestora si de intensitatea lor, dar si de celelalte evenimente ce decurg.

Din cauza ca ministrii Guvernului Grindeanu si-au depus demisiile dupa ce partidul PSD a retras sprijinul premierului, valoarea Euro a crescut atat de mult. Dolarul a ajuns la 4.10 lei, cel mai mare nivel din data de 18 mai, si nici francul elvetian nu se lasa mai prejos, acesta atingand valoarea de 4.21 lei, cel mai mare nivel din 21 aprilie 2017. Economia si politica merg mana in mana si din cauza aceasta apar si aceste fluctuatii.

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.