Tinerii vor schimba lumea in 2020, previne Malala yousafzai

Tinerii vor schimba lumea in 2020, previne Malala yousafzai

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Pentru ultimul sau numar din 2019, revista „Teen Vogue” a decis sa prezinte o activitate emblematica- este vorba despre Malala yousafzai. Aceasta a vorbit mai multe despre sperantele sale cu privire la anul, dar si la deceniul ce va veni.

Un viitor care va incerca sa puna cel mai bine in valoare tinerii, dar si tinerele femei revolutionare. Girl power adica.

La doar 22 de ani, Malala este deja un nume care conteaza. Aceasta activista militeaza deja de ceva ani pentru drepturile femeilor pakistaneze. De exemplu, s-a luptat pentru scolarizarea tinerelor fete. La 14 ani, folozofia sa de luptatoare, cae nu o lasa sa se invarta in cerc,  a facut-o sa sufere represaliile- talibanii au incercat sa o asasineze. Ranita la cap insa, scapa din ghearele mortii.

Abia trei ani mai tarziu, cu prima sa carte scria, devine cea mai tarana laureata a premiului Nobel pentru pace. O victorie asupra barbariei. La putin timp dupa este acceptata la Oxford unde studiaza economia, politica si economia.

Anul 2020 este anul tinerilor? Tanara femeie pune in evidenta angajamentul multiplu al tinerilor din ziua de azi. Un vast elan, care, spune ea, a devenit din ce in ce mai mare de-a lungul anilor. Acest val masiv i-a dat mai multe sperante. Un sentiment impartasit de multa alta lume. Pentru ca dupa cum o anunta tot Teen Vogue, miscari foarte masive au fost initiate tot de tineri. Se dau drept exemple aici Occupy Wall Street, Black Live Matters sau Youth Climate Strikes. Tinerii sunt personalitati foarte puternice care au deschis ochii multora in ceea ce priveste numeroasele nedreptati cu care acestia s-au confruntat de-a lungul anilor.

Vezi si:  Concediu platit pentru cei care divorteaza, un proiect marca PSD

Ocazia ideala pentru revista de a aduce un omagiu si unor nume precum Emma Gonzalez care lupta contra liberei circulatiei a armelor in Statele Unite, Mari Copeny care vine in ajutorul tinerilor defavorizati sau Jamie Margolin care incearca sa sensibilizeze opinia publica cu privire la schimbarile climatice.

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.