Top 5 mituri despre cadouri. Le stiai?

Top 5 mituri despre cadouri. Le stiai?

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

mituri despre cadouriCadourile sunt o tema care da de cap oamenilor din societatea moderna, in care consumul excesiv este o practica normala. Specialistii si cercetatorii din cadrul institutiilor specializate din Europa au realizat in ultimii ani tot mai multe studii cu privire la modul in care sunt primite si oferite cadourile cu ocazia zilelor onomastice, a aniversarilor si a sarbatorilor specifice.

Aceste studii au scos la iveala ca in perioada sarbatorilor, sunt cheltuiti multi bani pe cadouri care nu creaza placere persoanelor carora le sunt oferite. Tot din acceste cercetari reiese ca locuitorii din Europa tind sa isi depaseasca cu aproximatv 40%, bugetele destinate achizitionarii de cadouri in perioada sarbatorilor de iarna. Acest lucru se intampla cu precadere in tarile Balcanice, in  Europa de Est si Europa de Vest. Cu ocazia acestor studii au fost daramate si cateva mituri despre cadouri! Iata care sunt acestea:

  1. Ne gandim la ceilalti cand cumparam cadouri!

Fals! Din studiile realizate de cercetatori reiese ca in perioada sarbatorilor, achizitionam cadouri pentru membrii ai familei, pe care le dorim pentru persoana proprie, fara sa tinem cont de dorinta celorlalti. Acest fapt a fost confirmat si de volumul mare de retururi pe care il au magazinele in  perioada de dupa sarbatori. Deci aceste cercetari au scos la iveala ca tindem sa achizitionam cadourile pentru sufletul propriu.

  1. Apreciem toate cadourile pe care le primim

Mit! Acesata afirmatie este cat de poate de gresita. Oamenii moderni tind sa se bucure de idei originale de cadouri si de cadouri personalizate, pe care si le doresc, si pe care le asteapta de la apropiati. Aceleasi studii au scos la iveala ca obiectele cadou neasteptate, nu sunt cu adevarat apreciate. Acestea fie sunt returnate, fie oferite mai departe, fie uitate pe un raft si apoi aruncate.

  1. Intentia conteaza, nu cadoul in sine
Vezi si:  Grecia – Kefalonia, insula paradisiaca in care iti vei petrece urmatoarea vacanta

Si acest mit a fost demontat de cercetatorii specializati in comportamentul consumatorilor. Acestia au demonstrat ca darurile oferite de sarbatori si cele mai potrivite cadouri pentru zile de nastere, trebuie sa fie de calitate pentru a fi apreciate. Aceleasi cercetari au scos la iveala ca darurile trebuie alese in functie de relatia dintre oameni, varsta celui care il primeste, functia acestuia s.a. Specialistii atrag atentia ca obiectele nepotrivite alese pentru cadouri business sau cadouri corporate pot afecta relatiile de afaceri in mod negativ. Pe cand cele inspirate pot aduce plusuri de imagine. Acelasi aspect este valabil si cand vine vorba de cadouri pentru membrii ai familiei. Persoanele mature din familie, apreciaza cadourile cu bun gust, care denota calitate si prosperitate. Acestea s-ar putea simti jignite de daruri ieftine sau kitchoase.

  1. Cosurile cadou, daruri neinspirate

In ultimii ani au devenit tot mai populare ideile de cadouri de tip cosuri cadou de sarbatori, in special pe segmentul de cadouri corporate. Multi par sa le consiere cadouri banale, lipsite de imaginatie. Studiile realizate de specialisti au demonstrat ca aceste cosuri cadou cu bauturi fine, cosuri cadou cu dulciuri sau cosuri cadou cu produse de sarbatori sunt apreciate de cei ce le primesc, in special daca au in compozitie lucruri fine. Cu astfel de idei originale de cadouri au venit si specialistii de la www.giftsolution.ro.  In paginile acestui magazin am descoperit o gama foarte variata de cosuri cadou, potrivite pentru toti membrii familiei, dar si pentru colaboratorii de lucru.

  1. Cadourile in bani, lipsa de interes

Mit! Societatea moderna este mai interesata de satisfacerea necesitatilor personale, decat de cadourile neinspirate. Deci cadourile in bani sunt considerate drept bonusuri, si creaza placere. Multi dintre tineri prefera sa isi achizitioneze singuri cadourile, decat sa le primeasca. Si este adevarat ca sunt mai putin lipsite de inspiratie, insa nu sunt vazute ca lipsa de interes din partea celor care le ofera!

Vezi si:  De ce este Costinestiul considerat a fi Statiunea Tineretului?

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.