Top 6 cele mai bune aplicatii pentru sanatate

Top 6 cele mai bune aplicatii pentru sanatate

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

aplicatii-utile-Android-1170x644Odata cu inceputul secolulu XXI, a inceput si un boom tehnologic prin aparitia netului, a site-urilor, a smartphone-urilor si imbunatatirea performantelor calculatoarelor in general. Toate acestea ajuta la usurarea muncii noastre in orice domeniu, prin mici programele menite sa realizeze diferite actiuni. Unele dintre ele au reusit sa atraga numerosi utilizatori prin simplitatea si utilitatea lor. In acest articol iti voi prezenta cele mai bune aplicatii din domeniul sanatatii.

1. Runtastic

Probabil cea mai buna populara aplicatie pentru alergat de pe Google Play. Runtastic este un tracker pe care il poti folosi in timp ce alergi, pentru a afla numarul de kilometrii parcursi, timpul si viteza. Ce este foarte interesant si te poate motiva la aceasta aplicatie este clasamentul pe care ti-l face pe baza prietenilor adaugati, in functie de numarul de kilometrii alergati lunar. Cu totii avem un spirit competitiv fie el cat de mic, iar aplicatia aceasta reuseste sa transforme competitia intr-o forta menita sa te motiveze.

2. Strava

Similara cu Runtastic, Strava este o aplicatie foarte populara mai ales in randul biciclistilor. Ce face diferit fata de Runtastic este oferirea unor segmente pe trasee,pe care se realizeaza un clasament global in functie de viteza cu care a fost parcurs segmentul. Spre exemplu exista clasamente cu timpi inregistrati pe diferite portiuni din Bucuresti (sau alte orase) cum ar fi urcarea de la Tineretului.

3. kLorii.ro

Prima aplicatie romaneasca din acest top. Am adaugat-o tocmai din acest motiv, deoarece reuseste sa ofere utilizatorilor o baza de date bogata in alimente romanesti. Pe kLorii.ro poti sa-ti adaugi mesele, sa-ti urmaresti modificarile in greutate si sa primesti recomandari legate de numarul de macronutrienti pe care ar trebui sa-I consumi. Aceasta aplicatie nu se gaseste in Google Play, deoarece este o aplicatie web si poate fi accesata de pe link-ul kLorii.ro.

Vezi si:  Un pahar de suc de fructe consumat zilnic este asociat cu un risc mai mare de cancer

4. MyFitnessPal

Versiunea globala si mult mai populara a aplicatiei kLorii.ro. Spre deosebire de aceasta, pe MyFitnessPal vei gasii alimente in toate limbile si in plus aceasta aplicatie este una pentru telefoane, pe care o puteti downloada de pe Google Play.

5. Noom Walk Pedometer

Aplicatiile de tipul pedometru, masoara numarul de pasi pe care ii faci intr-o zi si apoi iti calculeaza si afiseaza distanta parcursa si numarul de calorii arse. Dintre pedometrele testate cel mai mult mi-a placut acesta, pentru simplitatea sa.

6. Diabetes Control

O alta aplicatie realizata de niste romani, Diabetes Control se adreseaza persoanelor ce sufera de diabet si le afiseaza acestora glicemia pe baza meselor consumate. Si aceasta aplicatie se gaseste in magazinul play si are peste 1000 de instalari momentan, fiind o unealta ce merita testata daca te afli in aceasta situatie nefericita.

Cam acestea sunt principalele aplicatii ce mi-au atras atentia dintre numeroasele existente. Daca stii si tu aplicatii utile pentru domeniul sanatatii, te rog sa le lasi intr-un comentariu.

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.