Turcia isi mentine boicotul asupra Eurovisionului

Turcia isi mentine boicotul asupra Eurovisionului

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Turcia, tara care boicoteaza celebrul concurs Eurovision inca din anul 2013 a anuntat deja ca nu va participa nici la urmatoarea editie a concursului international de cantece, judecand aceasta competitie inadaptata tanarului public.

Ibrahim Eren, presedintele televiziunii publice turcesti TRT a declarat ca nu intentioneaza sa participe nici la urmatoarea editie a concursului. Acesta a mai declarat ca, ca si post public, nu pot difuza in direct incepand cu orele 21 :00, ora la care inca multi copii se mai uita la televizor, un austriac care poarta o fusta si o barba si care, conform propriilor sale marturisiri, este atat barbat cat si femeie. Fara indoiala, acesta face referire la austriaca (drag queen) Conchita Wurst, castigatoarea concursului Eurovision in 2014. Presedintele televiziunii publice a mai declarat faptul ca a transmis deja Uniunii Europene de  Radio Televiziune –  UER – faptul ca a deviat de la valorile initiale iar cand acest lucru va fi corectat Turcia se va reintoarce in competitie. Editia 2019 a Eurovision urmeaza sa se tina in Israel, reprezentata  Netta Barzilai castigand competitia anul acesta in mai.

Turcia a reusit sa castige o singura data competitia, in 2003 cu ajutorul cantaretei Sertab Erener. Televiziunea publica nu mai participa incepand cu anul 2013 la Eurovision exprimandu-si dezaprobarea cu privire la regulile de vot in vigoare care, dupa parerea sa, nu se bazeaza deloc pe alegerea publicului, pe votul publicului.

Un alt repros al Turciei se refera la sistemul care, din 2009 acorda in mod sistematic un loc in finala pentru cinci contributori financiari ai evenimentului – Germania, Spania, Franta, Marea Britanie, Italia – indiferent de prestatia de pe scena.

Vezi si:  4 motive care te vor face sa te scufunzi in universul « The Promise »

Insa, mai mult decat o problema de organizare, numerosi observatori au explicat decizia turcilor, aceasta aflandu-se in stransa legatura cu un declin moral al competitiei. Retragerea Turciei a survenit dupa ce Suedia, una din tarile gazde a transmis imaginile cu doi dansatori sarutandu-se in timpul repetitiilor.

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.