UiPath, cel mai valoros startup nascut in Romania

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

ui-pathUiPath, liderul industriei de automatizare a proceselor robotizate (RPA), a depus un proiect de declaratie de inregistrare in mod confidential Comisiei Securities and Exchange (SEC) din SUA pentru o oferta publica propusa (IPO) a stocului sau comun de clasa A. Compania a facut anuntul joi seara, 17 decembrie. Aceasta companie nascuta in Romania cu sediul in America ofera unele dintre cele mai mari salarii din tara, plus numeroase beneficii. Unii dintre angajari pot uita de cererea de concediu deoarece au zile libere nelimitate.

De asemenea, un alt avantaj major este acela in care angajatul poate incasa salariul pe firma ceea ce presupune mici cunoastinte de contabilitate si un calculator tva rapid si eficient.

Numarul de actiuni ale actiunilor ordinare de clasa A care urmeaza sa fie vandute si gama de preturi pentru oferta propusa nu au fost inca stabilite, a spus compania. De mentionat foarte important ca angajatii au primit o serie de actiuni la angajarea lor in companie, urmand sa fie premiati la fiecare an petrecut in cadrul firmei.

Se asteapta ca UiPath sa obtina o evaluare de peste 20 miliarde USD in IPO, care va avea loc probabil in prima jumatate a anului 2021, potrivit Bloomberg. Acesta a atins aproximativ 500 milioane USD venituri recurente anuale, potrivit aceleiasi surse.

UiPath, evaluat la peste 10 miliarde USD dupa ultima sa runda de finantare, este cea mai valoroasa startup lansata vreodata in Romania. Compania a fost fondata la Bucuresti de doi antreprenori romani, Daniel Dines si Marius Tirca. Acum are sediul in New York, iar actionarii sai includ Accel, Sequoia Capital, CapitalG (Alphabet), Coatue Management, Tiger Global Management si Tencent Holdings, care si-au finantat cresterea cu peste 1,2 miliarde USD in ultimii patru ani. Cu toate acestea, o mare parte din echipa de dezvoltare a companiei se afla inca in Bucuresti.

UiPath creeaza roboti software care ajuta companiile sa economiseasca timp si bani prin automatizarea sarcinilor manuale repetitive efectuate de angajatii lor, cum ar fi introducerea datelor in foi de calcul. Motto-ul companiei este „un robot pentru fiecare persoana”.

UiPath, Hidroelectrica, OMV Petrom, Dante International (magazinul online eMAG) si Dedeman (lantul de retail DIY) sunt primele cinci companii din clasamentul ZF, urmate de creditorul Banca Transilvania, retailerul Kaufland Romania, grupul de gaze si energie Romgaz, creditorul BCR, si operatorul de telecomunicatii Orange.

UiPath a intrat in clasamentul ZF al celor mai valoroase companii in 2018 si l-a depasit rapid dupa ce a reusit sa atraga o serie de majorari de capital din fondurile majore de investitii globale.

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.