Un an mai tarziu: cum a devenit Twitter X sub conducerea lui Elon Musk

Un an mai tarziu: cum a devenit Twitter X sub conducerea lui Elon Musk

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Schimbarea de catre Elon Musk a sistemului de verificare al Twitter este doar una dintre multele schimbari controversate aduse platformei de socializare in decurs de un an.

A trecut un an de cand Elon Musk, CEO-ul miliardar al Tesla si Space X, a cumparat oficial Twitter pentru 44 de miliarde de dolari (41 de miliarde de euro) pe 27 octombrie 2022.

Este o tranzactie spectaculoasa, pe care cel care se descrie ca fiind un “absolutist al libertatii de exprimare” a incercat sa o anuleze, inainte de a fi obligat sa o duca la bun sfarsit in cadrul unei proceduri legale.

De ce a decis Elon Musk sa redenumeasca Twitter “X”?

Rezumand primul an petrecut de Elon Musk la conducerea a ceea ce se numeste acum X, strategul si comentatorul de social media Matt Navarra a declarat pentru Euronews Next ca “nu am vazut X murind, dar am vazut cum a degenerat, s-a deteriorat, a devenit mai toxic si mai putin valoros, mai putin util”.

Twitter era platforma pentru stiri de ultima ora, locul unde oamenii mergeau pentru a afla ce se intampla in lume aproape in timp real.

Verificarea a insemnat ca toate conturile cu semne albastre au fost verificate de oameni si au primit acea verificare, pe baza evaluarii Twitter la momentul respectiv, cine era „important”.

Cel mai important, utilizatorii ar putea avea incredere in identitatea conturilor verificate, datorita verificarii identitatii.

Toate aceste lucruri aceste lucruri au disparut insa pe X, unde o plata lunara poate aduce odata mult ravnita bifa albastra si tot ceea ce inseamna aceasta bifa este ca esti un client platitor.

Vezi si:  Cum se poate obtine permisul auto pe timp de pandemie

Aceasta nu este singura schimbare majora care a avut loc, dar a avut consecinte considerabile pentru utilizatori, fiabilitate si rezultatul platformei.

Twitter devine X, aplicatia universala

In iulie anul acesta, Twitter a fost redenumit „X”, cu intentia de a deveni o „aplicatie universala”. Aceasta inseamna ca va deveni „starea viitoare de interactivitate fara limite – centrata pe audio, video, mesagerie, plati si servicii bancare – creand o piata globala pentru idei, bunuri, servicii si oportunitati”

 

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.