Un tratament promitator impotriva Alzheimer

Un tratament promitator impotriva Alzheimer

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Aceasta molecula este rezervata pacientilor care nu au ajuns inca intr-un stadiu avansat al bolii.

In Statele Unite, un tratament important a fost aprobat de Agentia americana. Acest nou medicament are ca scop reducerea declinului cognitiv asociat cu boala Alzheimer la pacientii care nu au ajuns inca intr-un stadiu avansat al bolii. “Cred ca intram in faza in care putem spune ca incepem sa avem solutii terapeutice de baza pentru boala Alzheimer”, a declarat profesorul Bruno Dubois, director al Institutului de memorie si boala Alzheimer – Pitié Salpêtrière APHP, citat de France Info. Acest tratament va fi comercializat sub numele de Leqembi.
Boala Alzheimer ingreuneaza enorm viata celor diagnosticati si are efecte devastatoare si asupra apropiatilor. Aceasta optiune de tratament este ultima terapie pentru a tinti si pentru a afecta procesul patologic subiacent al bolii Alzheimer in loc sa trateze doar simptomele bolii.

O aprobare accelerarata

Aceasta molecula a facut deja obiectul unei aprobari accelerate datorita unei „reduceri observate a placii beta amiloide, un marker al bolii Alzheimer. Medicamentul lecanemab a fost dezvoltat pentru pacientii aflati intr-un stadiu incipient al bolii si urmeaza sa fie lansat pe piata sub marca Leqembi, apartinand unei clase de tratamente care urmareste incetinirea progresului acestei boli neurodegenerative indepartand aglomerarile toxice de proteine beta-amiloid din creier.

Tratamentul cu Leqembi trebuie initiat la pacientii cu tulburari cognitive usoare sau dementa usoara, populatie la care tratamentul a fost studiat in cadrul studiilor clinice. Etichetarea indica, de asemenea, ca nu exista date privind siguranta sau eficacitatea initierii tratamentului in stadii mai precoce sau mai tardive ale bolii decat cele studiate”, detaliaza FDA. O speranta pentru multi pacienti din intreaga lume.
Cercetatorii au sperante ca acest nou medicament va fi mult mai eficient deoarece este administrat mai devreme in cursul bolii, inainte ca functia creierului sa inceapa sa scada.

Vezi si:  Pacientii Spitalului de Pneumologie din Iasi - victime ale mizeriei si nepasarii

Sursa: https://www.santemagazine.fr/actualites/actualites-traitement/un-traitement-prometteur-contre-la-maladie-dalzheimer-963602

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.