Unde, cu cine si cum prefera romanii sa isi petreaca vacanta

Unde, cu cine si cum prefera romanii sa isi petreaca vacanta

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

vacantaOpt din zece romani care locuiesc in mediul urban urmeaza sa mearga in vacanta in aceasta vara. Litoralul se numara in topul preferintelor acestora. In plus, bugetul alocat vacantei a crescut in anul acesta, de 1616 RON cat era in 2016, la 1853 de RON.

Cand vine vorba despre destinatia aleasa pentru vacanta, patru romani din zece prefera sa isi petreaca vacanta in afara granitelor tarii. 16% din romani urmeaza sa isi petreaca vacanta in afara granitelor tarii. 25% din romani prefera sa se relaxeze vara la munte in timp ce 22% prefera sa viziteze orasele si obiectivele turistice de la noi din tara. 14% din romani urmeaza sa opteze pentru o vacanta tip circuit care presupune vizitarea unui numar mai mare de locatii.

Vacantele reprezinta un beneficiu la care romanii nu sunt dispusi sa renunte. De aceea, isi petrec zilele libere si vacantele in compania familiei si prietenilor, departe de casa in general. Datorita deschiderii unor noi rute aeriene la nivel local, numeroase destinatii au devenit mai accesibile.

64% din romani aleg sa mearga in vacanta cu masina personala, 20% opteaza pentru avion in timp ce 15% aleg trenul. Spre deosebire de anul trecut, un numar mai mare de romani au ales destinatia de vacanta inainte cu trei luni. Cele mai importante surse de inspiratie in alegerea unei destinatii de vacanta o reprezinta prietenii, Internetul, site-urile de rezervari online, agentiile de turism sau retelele de socializare. Tu unde iti vei petrece vacanta in aceasta vara?

Vezi si:  Magazine cu haine second hand? Avantaje, dezavantaje si sfaturi

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.