Universitatea din Oradea risca sa ramana fara bani de salarii

Universitatea din Oradea risca sa ramana fara bani de salarii

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Din toamna Universitatea din Oradea risca sa ramana fara banii de salarii. Dupa ce s-au majorat veniturile din invatamant cu un procent de 20% de la 1 Martie, Universitatea mai are bani doar pana in luna septembrie deoarece plata salariilor se face din bugetul propriu.

Situatia financiara a Universitatii din Oradea nu este una deloc roza conform declaratiilor rectorului Constantin Bungau. In cadrul unei conferinte de presa sustinuta miercuri, rectorul a precizat faptul ca vinovate pentru situatia in care a ajuns Universitatea sunt majorarile salariale de 20% anuntate de Guvern dar care se vor plati incepand cu luna aprilie.

Inca nu stiu ale cui salarii au crescut de la 1 martie, daca numai ale angajatilor cu functii didactice sau daca si ale colegei de la biroul de comunicare. Sunt foarte multe intrebari, schimburi de mesaje cu alti colegi, ne intrebam unde aplicam, unde nu…”, a declarat Constantin Bungau, aratand astfel si deficientele de comunicare ale Guvernului.

Eu sper intr-o corectare pana in luna septembrie, o corectare bugetara dupa 1 octombrie, astfel incat sa acopere toate cheltuielile, nu numai pentru salarii, pentru ca Universitatea, vedeti, pentru a functiona are nevoie de un buget consistent“, a mai declarat Constantin Bungau, rectorul Universitatii din Oradea.

Pe de alta parte Universitatea din Oradea nu stie inca exact care este bugetul pe care il va primi de la Ministerul Educatiei pentru anul in curs. Aceasta suma se va afla abia luna viitoare si conform spuselor lui Bungau trebuie, in mod obligatoriu, sa cuprinda si majorarile salariale de 20%. Intrebat ce se va intampla daca totusi nu se va intampla acest lucru, Bungau a recunoscut faptul ca Universitatea va ramane in toamna fara bani, banii le ajung doar pana in luna septembrie. Detalii concrete rectorul va putea oferi doar luna viitoare dupa ce va plati salariile majorate si va sti concret cu cat au crescut cheltuielile salariale lunare.

Vezi si:  La 58 de ani este eleva in clasa a III-a

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.