Vesti uriase pentru milioane de romani

Vesti uriase pentru milioane de romani

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Ministerul tocmai a finalizat licitatia pentru achzitia publica centralizata de antibiotice, licitatie lansata in luna noiembrie a anului trecut de catre fostul ministru Vlad Voiculescu si a atribuit furnizorilor de contracte in valoare totala de 80,38 milioane lei, fara TVA, pentru urmatorii doi ani, suma finala reprezentand jumatate din cuantumul maxim estimat in momentul deschiderii licitatiei, in jur de 161,5 milioane de lei.

In atribuirea contractelor s-a tinut cont de pretul cel mai scazut, achizitia centralizata presupunand incheierea unui acord cadru. In cadrul licitatiei au castigat 14 companii furnizoare de medicamente, potrivit site-ului de achizitii publice SEAP. Distribuitorul Mediplus Exim, parte a grupului A&D Pharma, din care face parte si lantul de farmacii Sensiblu, si-a adjudecat cele mai mare numar de contracte, respectiv 11. Acestea au avut o valoare totala de putin peste 30 milioane de lei, fara TVA, reprezentand peste o treime din suma finala a contractului cadru.

Companiei Europharm Holding i-au fost atribuite trei contracte, in cuantum de aproximativ 17,26 milioane lei, fara TVA, aceasta clasandu-se pe pozitia a doua, cu o cincime din valoarea totala. Farmexpert a castigat in total trei contracte, care au insumat 16,43 milioane de lei, fara TVA. Cel mai mare contract individual a fost in valoare de 13,2 milioane lei, atribuit firmei Europharm Holding, pentru substanta cunoscuta sub numele de Rifaximinum comprimate filmate 200mg, prescrisa de obicei pentru infectii intestinale. Contractele au prevazut furnizarea unui numar de 29 de medicamente antibiotice. In caietul de sarcini al licitatiei deschise in luna noiembrie a anului trecut se specificau un numar de 31 de medicamente. Printre castigatorii contractelor se mai numara distribuitorii Pfizer Romania, Infomed Fluids, Romastru Trading, Fresenius Kabi Romania, Fildas Trading, Fidelio Farm, B.Braun Medical, Pharmafarm, Farmexim si Felsin Farm.

Vezi si:  Cum sa introduci ceaiul de slabit in dieta ta?

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.