Viorica Dancila este la un pas de demitere

Viorica Dancila este la un pas de demitere

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Urmatoarea saptamana este una decisiva pentru viitorul guvernului Dancila. Pentru prima data, Opozitia are o sansa reala de a demite Executivul prin intermediul unei motiuni de cenzura. Totodata, Viorica Dancila si PSD nu au reusit sa adune o majoritate si incearca sa evite votul in Parlament pentru o reconfigurare politica a guvernului care nu va fi nici saptamana viitoare conform unor surse din PSD.

PNL, USR, PMP si UDMR au in totatl 181 de parlamentari. O serie de surse politice sustin faptul ca, de la minoritati, opozitia ar reusi sa stranga un total de doar 3 semnaturi din 17. Pro Romania beneficiaza de un total de 26 de deputati si 2 senatori. Reprezentantii ALDE beneficiaza de un total de 21 de parlamentari dar, in urma scandalului monstruos iscat in interiorul partidului, o parte din acestia ar sustine Guvernul in continuare.

Daca se aduna toti parlamentarii care ar putea semna aceasta motiune, in cazul in care cei din cadrul Pro Romania dar si o parte din parlamentarii ALDE urmeaza sa sustina demersul Opozitiei, un total de 237 de semnaturi s-ar strange. Cel mai probabil, din cadrul ALDE, vor refuza sa semneze senatorii Daniel Zamfir si Teodor Melescanu precum si un grup format din minim 5 deputati, indiferent de decizia luata de partid. In cazul in care unul din cele doua partide, Pro Romania sau ALDE decid sa nu sustina aceasta motiune, demiterea guvernului ar fi aproape imposibila. Opozitia are fara ALDE maxim 212 voturi, fara Pro Romania 215 voturi.

Astfel, discutiile purtate zilele urmatoare vor decide soarta Guvernului Dancila. Aceasta motiune de cenzura ar putea fi depusa saptamana urmatoare, in sapatamana 16-20 septembrie urmand ca aceasta motiune sa fie citita si votata in plenul reunit al Parlamentului.

Vezi si:  Dupa DNA, si DIICOT critica deciziile de modificare a CP si CPP

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.