Ziua limbii, alfabetului si culturii armene

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

S-a sarbatorit pentru prima data in Romania ziua limbii, alfabetului si culturii armene. Pe data de 12 octombrie parlamentarii au decis ca avem nevoie si de o astfel de sarbatoare dat fiind faptul ca armenii au infiintat numeroase orase, au creat o multime de scoli si institutii culturale si au inaltat cateva monumente religioase la noi in tara.

Cu aceasta ocazie, un grup de copii au personalizat cateva pungute cu initialele lor din alfabetul armenesc. In doar cateva clipe apar litere precum A, E si H de la Anais, Emma si Hovanes. Alaturi, la masa, copiii sunt ajutati de catre parintii lor sa schiteze literele N, A si M. Dupa care isi lasa imaginatia sa zburde in voie si pungile se umplu de o multime de culori, sclipici si margelute.

Clubul Copiilor Luis ceea ce inseamna Lumina se va deschide de acum inainte o data pe saptamana. Micutii vor invata in cadrul acestui club sa vorbeasca limba armeana, vor invata o multime de poezii in aceasta limba si cantece traditionale. Primul lucru invatat in limba armeana a fost imnul Armeniei.

In tara noastra traiesc in jur de 5000 de armeni din care 500 sunt copii, 40% dintre ei vorbesc fluent limba armeana insa nu stiu sa scrie in aceasta limba.

Ziua limbii, alfabetului si culturii armene urmeaza sa fie sarbatorita de acum inainte in fiecare an pe data de 12 octombrie. Tot pe data de 12 octombrie se va sarbatori peste tot in lumea armeana primii creatori de cultura armeana, care au reusit sa scrie folosind alfabetul armean, in urma cu peste 1500 de ani.

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.