Jocurile Olimpice de la Tokyo in 2021, sub umbra indoielii

Jocurile Olimpice de la Tokyo in 2021, sub umbra indoielii

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Jocurile Olimpice ar fi trebuit sa debuteze vineri, 24 iulie 2020. Amanate cu un an, mentinerea lor pentru anul viitor este, cu toate acestea, incerta din cauza mentinerii crizei sanitare care nu stim cand se va incheia. O anulare inca nu este prevazuta.

Mai sunt 364 de zile pana la deschiderea Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Cu conditia ca acestea sa se mai organizeze bineinteles. Problemele sanitare si financiare au amenintat in permanenta organizarea acestui eveniment planetar, asteptat de numeroase persoane din intreaga lume. Aceste probleme au fost cauzate de pandemia cu Covid-19 si continua sa ii ingrijoreze pe organizatori. In plus, incita la modestie.

Ceremonia « 1TG » (One Year To Go, adica inca un an) organizata joi, 23 iulie, inainte cu un an de organizarea Jocurilor Olimpice propriu-zise a durat doar 15 minute. In timp ce turnul Tokyo Skytree se ilumina cu mesajul Impreuna putem castiga, o mica delegatie se reunea fara public pe stadionul national unde ar fi trebuit sa aiba loc deschiderea Jocurilor Olimpice, editia cu numarul 32.

Aceasta mica-ceremonie ar putea fi caracterizata drept plina de speranta in ciuda contextului actual, dominat de criza sanitara. A fost difuzat in timpul ceremoniei un clip video scurt intitulat Tututor celor care se angajeaza pentru societate, personalul de ingrijire sau de intretinere si a mai fost difuzat un mesaj apartinand lui Rikako Ikee, o tanara inotatoare de origine nipona aflata in faza de vindecare a diagnosticului crunt primit in urma cu ceva timp, leucemie.

Aceasta a declarat ca lumina sperantei le permite oamenilor sa ramana pozitivi si sa continue sa lupte si ca vede flacara sperantei arzand pe acest stadion anul viitor. Aceasta  a fost imbracata in intregime in alb si a  tinut flacara olimpica in maini.

Vezi si:  Liga 1 – cluburile isi doresc cu price pret sa incheie sezonul pana in 30 iunie

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.