Si daca un remediu medieval ar deveni antibioticul viitorului?

Si daca un remediu medieval ar deveni antibioticul viitorului?

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Conform unui nou studiu, un remediu natural, vechi de 1000 de ani, pe baza de ceapa, vin si saruri biliare si-ar fi demonstrat potentialul antibacerian important.

Se pare ca cele mai bune medicamente le regasim in vremurile stravechi. De mai multi ani deja, oamenii de stiinta duc o veritabila batalie cu rezistenta la antibiotice. Oamenii de stiinta din cadrul School of Life Sciences din cadrul Universitatii Warwick (Anglia) afirma ca cercetarile asupra antimicrobienilor naturali ar putea furniza medicamente candidat pentru a impaca aceasta lipsa de descoperire de antibiotice.

Si, un remediu din Evul Mediu ar putea fi candidatul ideal conform unui raport emis de School of Life Sciences, emis pe data de 28 iulie. Bacteriile pot supravietui in doua feluri, ca celule individuale sau ca biolfilm multicelular. Biofilmul ajuta la protejarea bacteriilor de antibiotice ceea ce le face mult mai dificil de tratat. Unul din aceste biofilme care este in special destul de greu de tratat este cel care infecteaza ulcerul piciorului diabetic.

Un remediu promitator
Cercetatorii din cadrul Universitatii Warwick, Dr.Freya Harrison, Jessica Furner Pardoe si Dr.Blessing Anonye au dezvaluit ca unele metode medievale care folosesc antimicrobieni naturali pe baza unor ingrediente naturale, din viata de zi cu zi, ar putea sa ii ajute sa gaseasca o serie de raspunsuri noi. Bazandu-se pe cercetatile efectuate de catre Universitatea din Nottingham, cercetatorii mai sus mentionati au reusit sa reconstruiasca un remediu medieval, vechi de mai bine de 1000 de ani. Acest elixir contine ceapa, usturoi, vin si saruri biliare si a demonstrat ca avea o activitate antimicrobiana promitatoare. Cercetatorii au reusit sa demonstreze ca acest remediu este eficient impotriva unei game de agenti patogeni si ar putea fi de ajutor in lupta cu ulcerul piciorului diabetic. Combinatia dintre diferitii compusi confera succesul acestui preparat.

Vezi si:  Beneficiile pe care le are plasma bogata in plachete

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.