Kate Middleton urmeaza o “chimioterapie preventiva” pentru cancer. Despre ce este vorba?

Kate Middleton urmeaza o “chimioterapie preventiva” pentru cancer. Despre ce este vorba?

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Printesa de Wales a inceput chimioterapia preventiva la recomandarea medicilor sai, dupa o operatie abdominala majora in ianuarie anul trecut. Ce inseamna acest lucru? Iti spunem chiar acum.

Ce presupune chimioterapia preventiva?

Intr-o inregistrare video postata vineri, 22 martie, pe retelele de socializare, Kate Middleton sustine ca a inceput chimioterapia preventiva dupa ce medicii au descoperit ca are cancer in urma unei importante operatii abdominale in luna ianuarie. ” Operatia a fost un succes. Cu toate acestea, testele efectuate dupa operatie au dezvaluit prezenta cancerului. Prin urmare, echipa mea medicala m-a sfatuit sa urmez o chimioterapie preventiva, iar acum ma aflu in primele etape ale acestui tratament”, povesteste ea in fata camerei.

Desi nu au fost facute publice mai multe detalii despre tratamentul rezervat printesei de Wales, acest anunt ridica intrebari despre ce este chimioterapia preventiva si, mai ales, cat de eficienta este. Dupa cum subliniaza Institutul Gustave Roussy , chimioterapia se refera la tratamentele medicamentoase care au ca scop distrugerea celulelor canceroase prin mecanisme nespecifice. Unele chimioterapii pot fi administrate pe cale orala, altele pe cale intravenoasa; unele sunt mai putin toxice, altele mai toxice.

In mod similar, tumori diferite nu sunt sensibile la aceleasi chimioterapii. Prin urmare, chimioterapia nu se refera la un singur medicament, ci la un principiu de tratament care cuprinde o gama larga de medicamente. ” Frecventa de administrare depinde de protocolul de chimioterapie ales de medic. Acesta poate fi o chimioterapie zilnica (in special daca este administrata pe cale orala), sau o chimioterapie la fiecare saptamana, sau o chimioterapie la 15 zile, la 3 saptamani etc.

Vezi si:  Angelina Jolie dezvaluie planurile de a parasi Hollywood-ul din cauza consecintelor divortului sau

Durata totala depinde, de asemenea, de protocol. Cu toate acestea, exista anumite standarde. De exemplu, in cazul tumorilor testiculare, numarul de cicluri variaza, in general, intre 2 si 4. In cazul cancerului de san, dupa o interventie chirurgicala, se efectueaza in general 6 cicluri de chimioterapie”, explica organizatia. Dar ce se intelege prin “chimioterapie preventiva”, cunoscuta si sub numele de “chimioterapie adjuvanta”? Potrivit HUG*, chimioterapia adjuvanta este utilizata atunci cand chimioterapia este propusa dupa o interventie chirurgicala, tinand cont de faptul ca aceasta “este indicata in special atunci cand analizele tumorale sugereaza ca exista un risc semnificativ de recidiva a bolii”.

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.