Liga 1 – cluburile isi doresc cu price pret sa incheie sezonul pana in 30 iunie

Liga 1 – cluburile isi doresc cu price pret sa incheie sezonul pana in 30 iunie

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Din cauza masurilor de izolare care se mentin in mai multe tari europene confruntate cu pandemia de coronavirus, majoritatea actorilor din fotbal se gandesc sa isi extinda calendarul pana in iunie si august, sa isi ofere timp pentru incheierea sezonului 2019-2020. Cu toate acestea, nu toate cluburile englezesti au aceeasi parere. Daily Mail si Mirror au dezvaluit miercuri ca, presedintii a cel putin 9 echipe de fotbal fac presiuni pentru incheierea campionatului pana la data de 30 iunie.

Aceste cluburi sunt ingrijorate din cauza gestionarii contractelor care expira pe data de 30 iunie. In  ciuda recomandarii FIFA de a prelungi acordurile cu cateva saptamani, din cauza activitatilor si meciurilor suspendate in aceasta perioada, jucatorii au posibilitatea de a refuza orice prelungire. Cluburile se afla in imposibilitatea de a-i lasa sa joace intr-un meci programat inainte de data de 1 iulie. Idem pentru jucatorii de origine straina care s-ar putea vedea nevoiti sa se intoarca in tara de origine.

Un calendar extrem de restrans. Problema este similara si in cazul partenerilor comerciali, cu sponsorii si colaboratorii care sunt nevoiti sa faca o pauza pana pe data de 30 iunie. Riscul este extrem de mare deoarece instabilitatea economica care afecteaza toate domeniile risca sa afecteze si lumea fotbalului din cauza suspendarii competitiilor. Insa, pentru a incheia sezonul pana e data de 30 iunie cum isi doresc multi, pastrand formatul actual al campionatului, ar trebui ca meciurile sa reinceapa in primele weekenduri ale lunii mai. Insa se poate apela la o reducere a sezonului daca va fi imposibil ca echipele sa joace cele 9-1o meciuri ramase. Aceasta idee va fi discutata in sedinta orfanizata pe data de 17 aprilie cu mai multi oficiali din Liga 1.

Vezi si:  Viitorul celor 23 de campioni mondiali

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.