3 Cauze pentru un test de sarcina fals pozitiv

3 Cauze pentru un test de sarcina fals pozitiv

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

test-de-sarcinaTestele de sarcina la domiciliu sunt un instrument obisnuit folosit pentru a afla daca va asteptati. Puteti achizitiona un test de sarcina de la orice farmacie. Sunt plasate intr-un flux de urina. Stickul este apoi capabil sa detecteze gonadotropina corionica umana (hCG). Acesta este un hormon produs la inceputul sarcinii.

Unele teste de sarcina detecteaza hCG foarte devreme in timpul sarcinii. Testele de sarcina de renume la domiciliu pot fi extrem de precise, dar nu sunt infailibile.

Falsele pozitive si negative pot aparea din mai multe motive. De asemenea, este important sa retineti ca, odata ce ati facut un test pozitiv de sarcina, consultati medicul pentru a incepe ingrijirea prenatala timpurie.

Cititi mai departe pentru a afla mai multe despre falsele pozitive la testele de sarcina la domiciliu sau daca ati facut mai multe teste si toate indica acelas lucru faceti o vizita medicala. Recomandam aplicatia calculator sarcina pentru a fi ghidul tau pe toata perioada sarcinii.

1. Sarcina chimica

Este posibil sa aveti un test de sarcina pozitiv, chiar daca nu sunteti gravida din punct de vedere tehnic. Aceasta se numeste fals pozitiv.

Uneori este cauzata de o sarcina chimica. O sarcina chimica apare daca un ovul fertilizat, cunoscut sub numele de embrion, este incapabil sa se implanteze sau sa creasca foarte devreme. Acest lucru se poate intampla dintr-o gama larga de motive.

Pierderea timpurie a sarcinii nu are loc din cauza a ceea ce a facut femeia. Poate fi rezultatul unor probleme din interiorul uterului, cum ar fi:

 • fibroame
 • tesut cicatricial
 • o anomalie uterina congenitala care provoaca un uter de forma neregulata
Vezi si:  Care sunt beneficiile zilelor de concediu?

Cantitati mici de anumiti hormoni, cum ar fi progesteronul, pot reduce probabilitatea de implantare si cresterea embrionilor. Unele cauze ale sarcinii chimice sunt necunoscute.

Sarcinile chimice sunt considerate a fi foarte frecvente, dar de obicei raman nedetectate daca nu se face un test de sarcina. Aceste rezultate timpurii ale testelor, atunci cand sunt gresite, pot fi emotionale.

Din acest motiv, va recomandam sa asteptati sa utilizati un test de sarcina la domiciliu pana la o saptamana dupa ce va asteptati sa inceapa menstruatia.

2. Sarcina ectopica

Uneori, un ovul fertilizat se poate implanta in afara cavitatii principale a uterului. Acest lucru determina aparitia unei sarcini ectopice.

Sarcinile ectopice se intampla de obicei daca un ovul fertilizat se blocheaza intr-o trompa uterina in timpul calatoriei sale catre uter. Acest tip de sarcina ectopica este, de asemenea, cunoscut sub numele de sarcina tubara.

Urmatoarele pot duce la o sarcina ectopica:

 • tesut cicatricial sau inflamatie in trompa uterina
 • trompa uterina deformata
 • o istorie a infectiilor uterine din trecut

Sarcinile ectopice pot aparea si in colul uterin, ovar sau cavitatea abdominala.

O sarcina ectopica nu poate continua sa devina o sarcina normala. Embrionul nu este viabil, deoarece nu exista loc pentru ca acesta sa creasca sau sa prospere in afara uterului.

Embrionul va produce in continuare hCG, chiar daca s-a implantat intr-un loc gresit. Acest lucru poate provoca o citire fals pozitiva la un test de sarcina la domiciliu.

Sarcinile ectopice sunt urgente medicale. Sarcinile ectopice pot dauna femeii daca nu sunt tratate. Pot aparea pierderi extreme de sange sau pierderea organelor de reproducere.

Vezi si:  Produse profesionale VANELISA pentru manichiuri moderne!

Simptomele sarcinii ectopice includ:

 • greata si dureri de san, care sunt, de asemenea, simptome ale unei sarcini normale
 • valuri ascutite de durere in abdomen, pelvis, umar sau gat
 • durere severa pe o parte a abdomenului
 • pete vaginale usoare pana la grele sau sangerari
 • ameteli sau lesin
 • presiune asupra rectului

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.