3 trucuri profesioniste pentru renovarea casei

3 trucuri profesioniste pentru renovarea casei

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

3 trucuri profesioniste pentru renovarea caseiRenovarea unei locuințe se concentrează, în mare măsură, pe partea funcțională, pe confortul proprietarilor, dar și pe estetică. Mai ales dacă vă doriți ca locuința să fie amenajată într-un anumit stil, cu atât mai mult ar trebui să efectuați cercetările necesare. Fie că vă doriți o locuință amenajată în stil clasic, tradițional, industrial sau modern, fie că vă doriți o locuință inspirată de designul de la mijlocul secolului, începeți proiectul de renovare cu cercetările de rigoare – cum arată casa pe care v-o doriți, cum arătau locuințele din perioada vizată, acordând totodată atenție materialelor, culorilor, formelor și texturilor.

Iată 3 trucuri profesionale care vă pot ajuta să vă bucurați de rezultatele dorite la finalul renovării:

Începeți cu elementele esențiale

Cu toate că este mult mai plăcut să alegeți cele mai potrivite corpuri de iluminat sau cea mai confortabilă canapea, până acolo este important să renovați toate sistemele locuinței. Acoperișul, liniile electrice, sistemul de aer condiționat, sistemul sanitar, canalizarea – toate ar putea avea o vechime de zeci de ani, iar repararea lor este esențială pentru un confort zilnic superior. Dacă dețineți cunoștințele necesare și preferați să actualizați aceste sisteme pe cont propriu în loc să apelați la profesioniști, echipați-vă cu scule și unelte de calitate înainte de a demara orice lucrare, deoarece echipamentele potrivite vă pot ajuta să efectuați corect orice reparație și într-un timp mult mai scurt.

Acordați atenție detaliilor

Foarte multe persoane preferă să își achiziționeze o casă mai veche, evitând casele ridicate ca peste noapte de către dezvoltatorii de imobiliare. Totuși, majoritatea caselor mai vechi au nevoie de o renovare completă, care să cuprindă o actualizare a tuturor sistemelor, dar și o amenajare mai modernă. Dacă țintiți către o renovare atemporală și autentică, detaliile contează. Optați pentru cărămidă, metale precum alamă și crom și elemente din lemn autentic. De exemplu, dacă doriți lambriuri din lemn, nucul este un lemn foarte apreciat datorită bogăției și eleganței sale. Dacă locuința pe care ați achiziționat-o este prevăzută cu pardoseli din lemn masiv, încercați să tratați lemnul și să îi redați strălucirea și sănătatea în loc să îl înlocuiți cu parchet laminat. În încăperile care se confruntă cu un nivel ridicat de umiditate, optați pentru gresie și faianță într-un model care se repetă. În general, astfel de detalii contribuie la autenticitatea unei locuințe.

Vezi si:  Mastile de par. Ce trebuie sa contina pentru o hidratare si o protectie cat mai buna?

Păstrați cât mai multe elemente originale

Dacă ați achiziționat o casă mai veche și care nu a suferit renovări majore de-a lungul timpului, atunci încercați să salvați cât mai multe elemente originale. Fie că intenționați să locuiți pe termen lung în casa tocmai achiziționată, fie că veți dori la un moment dat să o revindeți, tocmai aceste elemente originale conferă valoare proprietății. Majoritatea cumpărătorilor nu doresc articole moderne, cum ar fi linoleumul, cărămida falsă sau plăcile de faianță care se lipesc cu adeziv, ci preferă elementele originale, cum ar fi lemn masiv, cărămidă adevărată, piatră și alte materiale vechi și autentice. La rândul lor, majoritatea proprietarilor preferă caracterul, farmecul și chiar detaliile neconvenționale ale unei case vechi. De exemplu, puteți păstra dulapurile originale, înlocuind doar feroneria. Electrocasnicele noi pot face minuni într-o bucătărie veche, mai ales că numeroși producători oferă electrocasnice cu design retro. Pentru un plus de personalitate, utilizați faianță cu model geometric, blaturi mate în locul celor strălucitoare, feronerie cu finisaj din crom sau alamă și discutați cu artizanii locali care pot realiza piese personalizate.

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.