Asasinarea presedintelui Jovenel Moise: 17 arestari si zeci de persoane interogate

Asasinarea presedintelui Jovenel Moise: 17 arestari si zeci de persoane interogate

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Autoritatile din Haiti au anuntat arestarea a 17 persoane pana in prezent, cu totii suspecti in asasinarea presedintelui Jovenel Moise miercuri, 7 iulie. Insa, au ramas o multime de intrebari fara raspuns…

Cum a reusit un grup de mercenari, in aparenta extrem de bine organizat sa intre in casa presedintelui, sa il execute si, cu toate acestea, sa nu reuseasca sa isi planifice propria fuga? Cum au reusit membrii grupului sa obtina masinile folosite in atac?

17 suspecti au fost deja arestati in asasinarea stupefianta a presedintelui haitian. Autoritatile au afirmat ca doi dintre ei a aveau dubla nationalitate, americana si haitiana si ca guvernul din Columbia afirma ca cel putin sase sunt fosti membri ai armatei columbiene.
Leon Charles, sef al politiei nationale din Haiti a declarat joi seara ca 15 persoane din cele arestate sunt originare din Columbia. Sase din suspectii retinuti erau deja in urmarire generala si ca alti trei au fost ucisi de politie.

Cei 17 suspecti se aflau asezati la sol, cu catusele puse, in timpul unei conferinte de presa organizata pentru a oferi detalii cu privire la evolutia situatiei, dupa socantul asasinat in care presedintele Jovenel Moise a fost ucis si sotia sa a fost grav ranita. Seful politiei nationale din Columbia, generalul Jorge Luis Vargas Valencia a declarat ca presedintele Ivan Duque ar fi ordonat comandantilor armatei si politiei din Columbia sa coopereze in cadrul acestei anchete.

Cei doi barbati cu dubla nationalitate au fost identificati drept James Solages si Joseph Vincent. Solages, in varsta de 35 de ani, este cel mai tanar dintre suspecti si cel mai in varsta are 55 de ani. Solages s-a descris in repetate randuri drept un “agent diplomatic certificat”, un aparator al copiilor si un politician in devenire pe un site web pentru o organizatie caritativa pe care a lansat-o in 2019. Ramane de vazut daca a avut vreo legatura cu asasinatul presedintelui sau nu.

Vezi si:  Inchiriaza o masina atunci cand calatoresti. Afla de unde

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.