Presa britanica celebreaza incoronarea regelui Charles al -III-lea

Presa britanica celebreaza incoronarea regelui Charles al -III-lea

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Majoritatea ziarelor britanice au publicat o editie de suveniruri duminica aceasta, 7 aprilie, pentru a sarbatori ceea ce este descris de multe titluri ca fiind o “incoronare glorioasa”.

“Incoronare glorioasa”. Duminica, 7 mai, a doua zi dupa incoronarea lui Carol al III-lea, primele pagini ale ziarelor britanice au fost impodobite in mov, pietre pretioase si hermina, privind retrospectiv la incoronarea noului monarh britanic si a sotiei sale Camilla.

Ca semn al importantei istorice a evenimentului de sambata de la Westminster Abbey, numeroase titluri au decis sa publice un nou format, cum ar fi The Mail on Sunday, care are un tiraj de peste un milion de exemplare in fiecare duminica, care promite o “editie istorica”.

Pe coperta, tabloidul ii arata pe regele Carol al III-lea si pe sotia sa, regina Camilla, la balconul Palatului Buckingham, schimband o privire complice. Acest lucru nu a scapat jurnalistilor, care au ales sa titreze aceasta editie cu: “Privirea care spune: “Draga, a fost un triumf””.

“Regele Chas III”

The Sunday Telegraph a luat aceeasi decizie editoriala si a decis, de asemenea, sa prezinte pe prima pagina cuplul regal britanic, de data aceasta fotografiat in interiorul Palatului Buckingham. Insa, spre deosebire de tabloide, The Sunday Telegraph a optat pentru o editie sobra, fara text, doar cu o margine discreta peste fotografie.

The Sun on Monday, Daily Star Sunday si Sunday Mirror au ales sa ilustreze aceasta zi istorica cu o fotografie realizata in timpul ceremoniei de la Westminster Abbey.

The Sun il arata pe noul rege incoronat tinand in mana cele doua sceptre care i-au fost inmanate in timpul ceremoniei, inclusiv cel cu un porumbel in varf, cunoscut sub numele de “toiagul echitatiei si al milei”. “Incoronare glorioasa”, scrie titlul, care a plasat, de asemenea, doua fotografii la capetele primei pagini, una cu Camilla incoronata, o a doua aratand momentul in care coroana a fost pusa pe capul monarhului.

Vezi si:  Mama Luizei Melencu povesteste ce s-a intamplat cu banii trimisi fetei cu 2 zile inainte de disparitie

In Daily Star si Daily Mirror, jurnalistii au folosit o fotografie a lui Carol al III-lea tinand in mana Orbul, mingea masiva de aur care evoca Pamantul presarat cu pietre pretioase si care reprezinta suveranitatea crestina asupra lumii.

Daily Star Sunday a decis deja sa prescurteze numele monarhului in “Regele Chas III”.

Sunday Express mentioneaza in cele din urma o zi “vesela si glorioasa”, cu o fotografie a lui Carol al III-lea incoronat, realizata de la Palatul Buckingham, salutandu-si supusii. Fotografia a fost decupata pentru a-l scoate in evidenta pe rege.

Sursa: https://fr.news.yahoo.com/joyeux-glorieux-presse-britannique-c%C3%A9l%C3%A8bre-071633032.html

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.