Smartphone-uri: scenariul catastrofic pare sa se confirme

Smartphone-uri: scenariul catastrofic pare sa se confirme

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

IDC a publicat raportul sau care confirma cifrele Canalys: piata smartphone-urilor a suferit in special in primul trimestru din 2023, cu un declin de 14,6% fata de 2022. Xiaomi a inregistrat cel mai mare declin.

Nu este un secret pentru nimeni faptul ca piata smartphone-urilor se confrunta cu dificultati de mai bine de un an. Canalys si IDC sunt de acord cu privire la imaginea de ansamblu pentru 2022, cu vanzari in scadere cu 11,3% si, respectiv, 11%. Din pacate, primul trimestru din 2023 nu face exceptie.

Deja pe 21 aprilie, Canalys a raportat cifre ingrijoratoare: potrivit acestora, piata s-a contractat cu 12% de la an la an in primul trimestru. IDC este si mai alarmist, prognozand un declin de 14,6%, pana la 268,6 milioane de unitati vandute. Acesta este cel de-al 7-lea trimestru consecutiv de scadere.

Se asteapta o redresare la inceputul anului 2024

Acest impuls slab se datoreaza unei combinatii de cerere slaba, conditii inflationiste si incertitudini macroeconomice, se arata in raport. “Desi suntem optimisti in ceea ce priveste redresarea pana la sfarsitul anului, urmatoarele trei pana la sase luni vor fi dificile”, avertizeaza Nabila Popal, director de cercetare in cadrul practicii Worldwide Tracker a IDC. A continuat spunand ca “Toata lumea este ingrijorata de momentul in care se va schimba situatia si de cine vrea sa fie primul care va beneficia de redresare. Dar situatia este delicata. Oricine se arunca prea devreme se va ineca in excesul de stocuri” a declarat Nabila Popal, inainte de a paria pe o revenire la o noua crestere pana la sfarsitul anului 2023 sau inceputul anului 2024.

Vezi si:  Printeaza cele mai calitative materiale la tine acasa. Alege cartusul potrivit

In plus, IDC afirma ca smartphone-urile pozitionate in segmentele mid-range si entry-level au avut cel mai mult de suferit. Acesta este locul unde concurenta este cea mai puternica si unde marjele producatorilor sunt cele mai mici. Raportul ofera cateva dovezi geografice interesante, cu un declin de 12%, 11,5% si 9,5% in China, SUA si, respectiv, Europa.

Apple este cel care limiteaza cel mai mult pierderile si se situeaza la o mica distanta de Samsung, la 2 puncte diferenta. Pe de alta parte, Xiaomi trece printr-un scenariu dezastruos, cu o scadere de 23,3%, urmata indeaproape de un Samsung in suferinta (-18,9%) si Vivo (-16,2%).

Sursa: https://www.frandroid.com/produits-android/smartphone/1677621_smartphones-le-scenario-catastrophe-se-confirme

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.