Cum sa iti incarci masina electrica – cateva sfaturi

Cum sa iti incarci masina electrica – cateva sfaturi

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Din ce in ce mai multe persoane opteaza pentru masinile electrice. Statiile de incarcare a masinilor electrice sunt din ce in ce mai aglomerate, mai incarcate. Daca mergi la drum mai lung, ai toate sansele sa nu gasesti o statie de incarcare. Pentru a evita acest stres iata cateva sfaturi utile pentru incarcarea masinii electrice.

Fii atent la nivelul de baterie

Bateria masinii electrice poate fi comparata cu rezervorul unei masini pe benzina sau pe motorina. Din acest motiv, anticiparea nu strica. Chiar din contra, te ajuta sa eviti un stres inutil. Atunci cand nivelul bateriei se apropie de 20%, trebuie sa incepi sa cauti o statie de incarcare. Astfel, daca intampini probleme in gasirea unei statii de incarcare, vei avea totusi putina autonomie.

Descarca o aplicatie de cautare a unei statii de incarcare

Pentru a evita sa ramai in pana cu masina, descarca o aplicatie care te ajuta sa gasesti o statie de incarcare. Aceste aplicatii incep sa te geolocalizeze, apoi afiseaza toate statiile de incarcare a masinilor electrice din apropiere. Exista aplicatii care le claseaza in functie de viteza de incarcare, de programul de acces sau de tipul prizei.

Economiseste timp de incarcare

Pentru a castiga timp atunci cand vrei sa iti incarci masina electrica, se recomanda sa nu o incarci peste 80%. Nu fa acest lucru decat daca ai cu adevarat nevoie de o baterie complet plina. Timpul de incarcare de la 20% la 80% este acelasi ca si cel de la 80% la 100%. Pentru a avea o idee mai precisa cu privire la timpul de incarcare poti folosi un simulator al timpului de incarcare.

Vezi si:  Trenurile ultrarapide, care se conduc singure vor deveni in curand realitate

Trebuie sa ai in vedere instalarea unei statii de incarcare acasa, un lucru care te ajuta sa castigi timp considerabil. Astfel, nu vei risca niciodata sa ramai in pana.

Sursa: https://la-boite-a-conseils.fr/technologie/4-conseils-pour-recharger-sa-voiture-electrique-sans-stress-1983/

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.