Dureri de spate, migrene si vedere alterata – un studiu alerta cu privire la viitori angajati

Dureri de spate, migrene si vedere alterata – un studiu alerta cu privire la viitori angajati

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Conform unui studiu, angajatorii nu depun suficiente eforturi pentru a rezolva problemele de sanatate ale angajatilor.

Men sana in corpore sano, recomanda poetul latin Juvenal. Cu toate acestea, un raport emis de catre Fellowes, un fabricant de spatii de lucru ergonomice, celebra maxima nu prea mai este valabila in zilele noastre, in special in ceea ce priveste persoanele care lucreaza la birou.

67% din persoanele care lucreaza la birou sufera de dureri de spate, 59% de migrene si 57% de oboseala oculara, probleme care s-ar afla in stransa legatura cu spatiul de lucru.

Si mai grav, ne alerteaza studiul, realizat pe un numar de 3003 participanti in Franta, Germania si Regatul Unit – daca nu se iau masuri de urgenta pentru a preveni aceasta problema, pentru a schimba aceasta situatie, angajatii risca sa dezvolte de acum in 20 de ani grave probleme de sanatate.

Burta marita din cauza sedentaritatii, eczema pe baza de stres, varice, ochi rosii si uscati, portretul care se vehiculeaza este unul de cosmar, viitorul nu suna prea bine pentru majoritatea din angajati.

Printre principalele cauze ale acestei degradari fizice se numara in special sedentaritatea. O treime din acestia petrec in jur de 9 ore la munca sau chiar mai mult, asezati in spatele unui birou. Odata cu trecerea timpului, pozitia adoptata la birou va avea un efect profund asupra sanatatii fizice si psihologice ale angajatilor de la birou.

Un alt aspect negativ este slaba reactie a angajatorilor vis-a-vis de aceste probleme, a conditiilor necorespunzatoare de munca, in timp ce evaluarea riscurilor legate de fiecare post in parte este o obligatie legala in intreaga Europa.

Vezi si:  Companiile sunt obligate sa angajeze de anul viitor paznic de date personale

Numerosi sunt angajatii care inca asteapta o solutie la toate aceste probleme in timp ce 15% din ei se plang ca cererile lor nu au fost luate in serios.

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.