Semnificatia voalului

Semnificatia voalului

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Rochie de mireasa BarbaraIn zilele noastre, voalul de mireasa reprezinta un accesoriu ce completeaza tinuta unei mirese, un accesoriu fara de care nu ne putem imagina rochia purtata intr-o zi atat de asteptata.
Odata cu trecerea anilor, tinuta pentru nunta s-a schimbat. Doar voalul a rezistat in timp, schimbandu-si doar forma, culoarea sau lungimea. La origine, voalul de mireasa avea scopul de a ascunde frumuseţea miresei atat faţa de spiritele rele cat şi de “prietenii” mirelui, care s-ar fi putut simţi tentaţi saii rapeasca acestuia aleasa. Aşadar, voalul era modul prin care mireasa se punea la adapost faţa de privirile doritoare panain momentul cand devenea oficial soţie. In acelaşi timp, se credea ca voalul are capacitatea de a proteja mirele si famila acestuia. precum si pe ceilalţi invitaţi de puterile magice ale miresei, in cazul in care aceasta poseda aşa ceva. Desi par niste povesti demne de a starni amuzamentul, sa nu uitam ca peste tot in lume exista diverse culturi, cu diverse religii si credinte, pentru cre toate aceste lucruri au o insemnatate foarte importanta.

Semnificatia purtarii acestuia se schimba doar, in functie de cultura si traditia fiecarei zone. De la culori puternice si forme geometrice diferite, pana la materiale simple si croieli romantice, voalul ascundea partial chipul tinerei mirese, oferindu-i un plus de senzualitate.Incepand cu secolul al XVIII-lea, miresele poarta voaluri albe transparente si renunta la toate celelalte culori care erau folosite inainte in tinuta de nunta. Fie ca se imbracau in costum popular sau in rochie cu rochii de mireasa cu crinolina, orice mireasa trebuia sa poarte voaluri lungi si albe inaintea altarului. Astazi, purtarea voalului este doar optiunea tinerei care paseste spre altar, iar semnificatia lui s-a schimbat.

Vezi si:  Motivele pentru care esti un magnet pentru tantari

Cu toate schimbarile percepute in timp, voalul a ramas un element reprezentativ al tinutei unei mirese. Indiferent dacase tine cont de traditie atunci cand este purtat, iniferent de dimensiunilie sale sau de tipul de rochie la care esteasortat, acest accesoriu important da un plus de farmec si naturalete miresei, astfel ca avem numeroase tipuri de voal pentru care acestea pot opta.

Voalul modern – este de regula alb, fiind facut din tul sau dantela, tocmai pentru a scoate in evidenta frumusetea miresei si nu pentru a-i ascunde chipul.

Voalul scurt – este lejer si foarte usor, care acopera partial sau in intregime fata. El poate fi simplu sau brodat pe margini, insa indiferent de model, acesta ese un accesoriu sic.

Voalul cu o lungime pana la cot – perfect pentru rochiile stil printesa si se va prinde in varful capului, la ceafa sau sub coc, in doua straturi.

Voalul pana la umeri – poate transforma o rochie simplaintr-una sofisticata. Este potrivit pentru rochiile de mireasa croite simplu in partea de sus si ample in partea de jos, dar si pentru miresele minione.

Voalul „capela” – cesta trebuie sa depaseasca rochia cu aproximativ 15-20 cm si sa atinga usor pamantul. Se va purta in cazul rochiilor foarte ample, fiind foarte comod prin sistemul sau de prindere si de ridicare.

Voalul „catedrala” – si acesta trebuie sa depaseasca rochia de mireasa, insa cu cativa metri. Este recomandat rochiilor de mireasa formale, ample sau lungi dar si a celor cu trena. Poate fi un voal simplu sau brodat cu dantela.

Vezi si:  Cel mai bun lichid pentru tigara electronica

Indiferent de tipul de voal pentru care veti opta, cu siguranta veti fi o mireasa superba. Toate viitoarele mirese atunci cand cauta rochia perfecta in magazinele de rochii de mireasa online implicit se uita si la voaluri. Desi la noi obligatia de a-i procura voalul miresei ii revine nasei, acesta este inca un obicei care nu se mai pastreaza pretutindeni.

 

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.