Cutremur in judetul Ialomita

Cutremur in judetul Ialomita

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Azi, la orele 6.55, un cutremur cu magnitudinea de 2,6 pe scara Richter s-a produs in judetul Ialomita, la o adancime de 8 kilometri.

Conform Institutului National de Dezvoltare si Cercetare pentru Fizica Pamantului, cutremurul de azi s-a inregistrat in Muntenia, la ora 6.55, in judetul Ialomita, la o adancime de doar 8 kilometri. Cele mai apropiate orase de epicentrul acestui seism sunt Pogoanele, la o distanta de 17 kilometri, Lehliu-Gara, la o distanta de 38 de kilometri, Faurei, la o distanta de 41 de kilometri, Slobozia la o distanta de 42 kilometri si Urziceni la o distanta de 44 de kilometri.

Cele mai recente cutremure din judetul Ialomita s-au produs pe data de 7 octombrie si au avut magnitudinea de 2 respectiv 3 grade pe scara Richter.

Drept urmare, duminica dupa-amiaza, pe data de 7 octombrie s-au produs numai putin de 4 cutremure in judetul Ialomita asta in mai putin de o ora si jumatate. Primul s-a produs la 14.15 si a avut magnitudinea de 2,1 pe scara Richter, epicentrul fiind localizat la o adancime de 9 metri.

Al doilea cutremur a fost inregistrat la o distanta de doar 7 minute fata de primul, la ora 14.22, masurand 2,2 grade pe scara Richter cu un epicentru localizat la o adancime de 13 metri. La 14 minute de la primul seism are loc un altul cu o magnitudine mai mare, de 2,9 pe scara Richter, cu un epicentru de 9 kilometri.

Cutremurele sunt mai putin obisnuite in judetul Ialomita, aceasta zona nefiind atat de afectata de seisme cum este Vrancea de exemplu. Duminica, s-a produs inca un seism in Transilvania, in judetul Covasna si a avut o magnitudine de 2,5. Cel mai recent cutremur din Vrancea a avurt loc miercuri si a avut o magnitudine de 2,8 pe scara Richter.

Vezi si:  Alegeri prezidentiale SUA: ce stim pana in prezent

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.