Cutremur in judetul Ialomita

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Azi, la orele 6.55, un cutremur cu magnitudinea de 2,6 pe scara Richter s-a produs in judetul Ialomita, la o adancime de 8 kilometri.

Conform Institutului National de Dezvoltare si Cercetare pentru Fizica Pamantului, cutremurul de azi s-a inregistrat in Muntenia, la ora 6.55, in judetul Ialomita, la o adancime de doar 8 kilometri. Cele mai apropiate orase de epicentrul acestui seism sunt Pogoanele, la o distanta de 17 kilometri, Lehliu-Gara, la o distanta de 38 de kilometri, Faurei, la o distanta de 41 de kilometri, Slobozia la o distanta de 42 kilometri si Urziceni la o distanta de 44 de kilometri.

Cele mai recente cutremure din judetul Ialomita s-au produs pe data de 7 octombrie si au avut magnitudinea de 2 respectiv 3 grade pe scara Richter.

Drept urmare, duminica dupa-amiaza, pe data de 7 octombrie s-au produs numai putin de 4 cutremure in judetul Ialomita asta in mai putin de o ora si jumatate. Primul s-a produs la 14.15 si a avut magnitudinea de 2,1 pe scara Richter, epicentrul fiind localizat la o adancime de 9 metri.

Al doilea cutremur a fost inregistrat la o distanta de doar 7 minute fata de primul, la ora 14.22, masurand 2,2 grade pe scara Richter cu un epicentru localizat la o adancime de 13 metri. La 14 minute de la primul seism are loc un altul cu o magnitudine mai mare, de 2,9 pe scara Richter, cu un epicentru de 9 kilometri.

Cutremurele sunt mai putin obisnuite in judetul Ialomita, aceasta zona nefiind atat de afectata de seisme cum este Vrancea de exemplu. Duminica, s-a produs inca un seism in Transilvania, in judetul Covasna si a avut o magnitudine de 2,5. Cel mai recent cutremur din Vrancea a avurt loc miercuri si a avut o magnitudine de 2,8 pe scara Richter.

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!