Ce ar trebui sa contina un program de contabilitate bun?

Ce ar trebui sa contina un program de contabilitate bun?

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

program de contabilitateOrice business are nevoie de un contabil care sa ii administreze finantele. Unii afaceristi aleg sa angajeze un contabil in house, altii opteaza pentru o firma de contabilitate in timp ce altii, care au studii in domeniu, aleg sa isi faca singuri contabilitatea.

Indiferent care este varianta aleasa insa, persoana care se ocupa de partea financiara a afacerii trebuie sa foloseasca un software de contabilitate. Este un lucru cat se poate de firesc, in conditiile in care nu mai face nimeni calcule cu calculatorul si pixul.

Pe piata exista mai multe programe iar solutiile oferite sunt foarte diversificate. Unele sunt complexe, oferind inclusiv posibilitatea de gestiune a marfurilor, in timp ce altele permit doar editarea de facturi si de chitante. Pentru cei care au nevoi complexe exista programe platite. Conform celor de la regnskabspiloten.dk, cei care nu au nevoie de foarte multe optiuni, pot opta pentru un program de contabilitate gratuit (gratis regnskabsprogram til enkeltmandsvirksomhed).

Ce ar trebui sa contina un program gratuit de contabilitate bun?

La inceputul businessului, ideea unui program gratuit de contabilitate este cea mai potrivita. Totusi, pentru a fi eficient, programul trebuie sa respecte cat mai multe reguli:

  • Sa poata fi folosit online, insa sa salveze datele in cloud. Este bine ca toate facturile si chitantele emise sa fie accesibile oricand, de oriunde. Destul de multe programe de contabilitate gratuite salveaza totul in cloud, fara a mai fi nevoie de backup prin VPN sau de alte solutii nu tocmai eficiente.
  • Sa ofere cat mai multe optiuni. Chiar daca la inceput s-ar putea sa fie nevoie doar de posibilitatea de facturare, afacerea poate evolua si este posibil sa apara alte nevoi. Este bine ca software-ul ales sa ofere atat programe de gestiune, cat si alte optiuni. Eventual, este bine sa se caute un program gratuit de contabilitate care poate sa fie upgradat la o varianta cu plata.
  • Sa ofere suport. Este un aspect foarte important de care foarte putine persoane tin cont. Totusi, suportul este esential in momentul in care programul nu merge sau in momentul in care utilizatorul nu intelege ceva. Suportul trebuie sa fie accesibil atat online, cat si telefonic si trebuie sa fie oferit de persoane cu experienta.
  • Sa poata functiona de pe mobil. Traim intr-o lume in care internetul este accesat mai des de pe mobil decat de pe desktop. Tocmai de aceea, o aplicatie de mobil poate fi mai mult decat bine venita.
Vezi si:  Razboi comercial – Trump supra-taxeaza produsele chinezesti

Programele de contabilitate nu fac altceva decat sa ajute la procesul de redactare a actelor si la economisire de timp. Un business in ziua de astazi nu se poate descurca fara contabilitate, iar un program bun poate sa fie unul dintre secretele afacerii de succes.

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.