Cum este transportat corpul dupa moarte?

Cum este transportat corpul dupa moarte?

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

a36Transportul funerar al cadavrului unui decedat de la locul sau de deces inainte de a fi pus in sicriu sau dus la camera funerara dupa ce a fost pus in sicriu, este supus unor reglementari foarte stricte.

Iata diferitele scenarii posibile si conditiile care trebuie respectate la transportarea corpului dupa moarte, uneori fiind necesar transport funerar international.

Transport funerar inainte de punerea corpului in sicriu

Moartea poate aparea in diferite locuri. Cele mai multe decese, 59%, au loc intr-o unitate de sanatate, asa cum este indicat intr-un studiu publicat de INSEE. Un sfert dintre ele apar direct in casa persoanei respective. Apoi, este necesar sa se organizeze rapid transportul decedatului inainte de a fi introdus in sicriu, adica inainte de a plasa corpul in sicriu.

Transportul se poate face catre:
– camera de inmormantare;
– domiciliul decedatului;
– resedinta unui membru al familiei.

In toate aceste cazuri, transportul corpului inainte de a fi introdus in sicriu este o operatiune care trebuie luata in considerare.

Are un cost, are o constrangere, este adesea necesar. Desigur, nu in cazurile in care morga sau un depozit se afla in aceeasi cladire. Dar pana atunci, asa cum se intampla uneori, cand corpul trebuie sa ajunga in mai multe locuri, este nevoie un transfer funerar. In functie de dimensiunea si politica locului, acesta este efectuat de un serviciu funerar intern sau de o companie contractuala de servicii funerare, de regula pe baza asigurarii de deces.

Apoi vine alegerea familiei cu privire la locul de odihna. Optarea pentru o casa de inmormantare nu implica doar cererea de admitere in aceste locuri, ci si cea de tranzit, decedatul neputand, prin definitie, sa ajunga acolo prin mijloacele sale si trebuind sa imprumute un vehicul adaptat. La fel, atunci cand unitatea unde are loc decesul nu include o celula adecvata.

Vezi si:  Semineul – inima casei tale in sezonul rece. Afla cum il alegi pe cel potrivit

In cele din urma, se pune problema celor douazeci la suta din cazuri care nu apar in unitatile echipate. In cazul unui deces pe drumul public, autoritatile de politie solicita atunci fie admiterea intr-o camera funerara privata, intr-o celula frigorifica, fie intr-un institut criminalistic. In toate aceste cazuri, transportul funerar se va face la cererea procurorului, folosind un vehicul si personal cu autorizatie pentru serviciile funerare.

De notat:

Contrar credintei populare, marea majoritate a persoanelor care mor acasa (in afara de casele de batrani) nu raman acolo. 80% dintre acestia, sau chiar mai multi in functie de locatie, sunt transferati la o casa funerara. Prin urmare, se pune problema transportului corpurilor.

Corpul trebuie transportat cel tarziu in decurs de 24 de ore de la deces, daca nu a primit nicio ingrijire de conservare si in termen de 48 de ore daca l-a primit instr-o sala de pregatire decedati .

Cand corpul este acasa, incalzirea trebuie oprita si usile si ferestrele inchise. Daca corpul va fi dus in camera de inmormantare, poti pregati haine pentru toaleta de inmormantare.

Atunci cand este necesara o autopsie, corpul ramane in mainile justitiei. Este nevoie de o autorizatie din partea autoritatii judiciare pentru a fi transportat. In plus, introducerea in sicriu este obligatorie pentru transportul unui corp dupa autopsie.

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.