Cutremur de 8 grade in Mexic

Cutremur de 8 grade in Mexic

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Un seism deosebit de puternic, cu magnitudinea 8 pe scara Richter a avut loc in largul coastelor din Mexic. Autoritatile se tem de posibilitatea producerii unui tsunami de aceea au dat o alerta de tsunami.

Dupa cutremurul de 8 pe scara Richter din Mexic a aparut la scurt timp si o replica de 5,7 grade. Activitatea aeroportului din Mexic ar fi fost intrerupta pentru cateva minute. Elicopterele survoleaza in permanenta zona cu scopul de a evalua pagubele. Zeci de mii de oameni si-au parasit deja locuintele din Ciudad de Mexico de teama san u se produca si un tsunami.

Iata ce a declarat despre acest seism Mircea Radulian, director INFP: Este cel mai mare cutremur din acest an. Este un cutremur de suprafata, care s-a produs in ocean, in apropiere de coasta Mexicului. Este un cutremur care ar putea sa gerereze si valuri de tsunami. E o zona foarte activa, se intalnesc aici mai multe placi tectonice. Vor fi replici, cu siguranta, si e posibil sa fie cu magnitudinea de peste 6.

Cutremurul deosebit de puternic de altfel, care s-a produs la o adancime destul de mica, a zguduit din temelii capitala Mexicului si are potential devastator.

Alerta de tsunami s-a extins si pentru insulele Fidji, Tokelau, Cook si Samoa Americana.

Magnitudinea seismului a fost revizuita in crestere de USGS, la 8,1. In plus, tot USGS estimeaza acum o adancime mult mai mare a cutremurului decat cea indicata initial (de 33-35 km): 70 de kilometri. Seismul a fost urmat deja de patru replici, toate mai mari de 5 (intre 5,2 si 5,7).

Vezi si:  Doua angajate au furat banii depusi la CEC de zeci de oameni din Zlatna

Epicentrul a fost langa granita cu Guatemala, insa a putut fi resimtit pana in Mexico City, informeaza conform New York Times. Nu exista inca temeri ca un eventual tsunami care s-ar forma ar putea lovi California, dupa cum au asigurat expertii de la USGS. Sub alerta de tsunami se afla momentan Mexic, Honduras, El Savador, Costa Rica, coasta de la Pacific a Guatemalei si mai multe state din America Centrala. Inca se analizeaza daca alerta de tsunami sa fie extinsa sau nu si pentru Hawaii, Guam si alte insule din Pacific.

O parte din Mexico City a ramas in bezna din cauza cutremurului. Oamenii au inceput sa alerge panicati din cladirile care se leganau asemeni unor copaci in vant.

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.