De unde apare praful si cum scapi de el

De unde apare praful si cum scapi de el

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

de-unde-apare-praful-si-cum-scapi-de-elApartamentul este cel “mai bun” colector de praf. In fiecare an, intr-un apartament obisnuit se acumuleaza pana la 20 kg praf. Chiar si in apartamentul unde nimeni nu locuieste, udne toate geamurile si usile sunt inchise, se poate aseaa un strat generos de praf.

De unde apare praful?

“Cel mai mare procent (pana la 70%) de praf zboara pana la noi de departe, si numai 30% apare in urma ori datorita activitatii omului. Certatatorii au descoperit ca pustiul Sahara este cea mai mare sursa de praf de pe intreaga planeta. De acolo din pustiu, vantul ridica anual 150 mln tone de praf.”, spun cei de la lifeinfo.ro

A doua sursa de praf este vulcanul Sacuradjima, care se afla pe taramurile japoneze. In timpul de fata, acest vulcan este activ si din aceasta cauza el elibereaza din crater circa 14 mln tone de cenusa vulcanica. Orasul, care se afla la cativa kilometri distanta de la vulcan, este tot timpul acoperit cu un strat de praf.

Pe langa marile colectoare de praf de pe uscat mai sant si marile si oceanele. Din cauza procentului mare de sare care se afla in oceanul planetar, in timpul evaporarii in aer se formeaza un anumit procent de praf, formand nori de praf.

Praful nu se epuizeaza niciodata. Acesta nu intampina obstacole si nici macar miile de kilometri nu-l sperie. Praful ajunge in locuinte, pentru ca acolo au loc mereu procese vitale: epidermul de la care se desprind mici particule, animalele domestice care imprastie par, lana, produsele care se usuca, se imprastie si se faramiteaza etc.

Vezi si:  Cum asortam corect o geanta barbateasca la outfit-urile din garderoba

Aparitia prafului in casa ar trebui sa ne derangeze nu doar din punct de vedere igienic, ci si al sanatatii. Particulele mici de provinienta organica si neorganica irita organele respiratorii si plamanii. Cel mai iritant este praful neorganic, care apare in urma descompunerii materialelor neorganice ce contin elemente periculoase. In timpul inspiratiei, mucoasa se irita, iar in rezultat apar tot felul de alergii.

Stim cu totii ,ca praful se aduna mai mult in locurile greu accesibile: dupa dulapri, sub paturi si canapele. Anume in aceste locuri se dezvolta cel mai bine acarienii care provoaca alergiile.

Cum scapam, totusi, de praf?

Curatenia zilnica ar fi solutia cea mai buna lupta impotriva prafului. Carpa umeda si aspiratorul sunt cei mai buni luptatori impotriva prafului. Trebuie sa luam in considerare ca si covoarele si perdelele din casa aduna mult praf, de aceea, acestea trebuie curatate frecvent.

Citeste si Cum îți pot distruge vasele murdare o relație

Nu uita nici de canalul de ventilatie, de lustre si de suprafetele mobilei care, la fel, trebuiesc curatate de praf. Inca o solutie ar fi sa scapi de lucrurile inutile de prin casa care pot aduna praf, iar alaturi de o curatenie generala, casa ta va arata bec!

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.