Germania foloseste ceasurile inteligente pentru a supraveghea epidemia cu coronavirus

Germania foloseste ceasurile inteligente pentru a supraveghea epidemia cu coronavirus

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Institutul Robert-Koch, institutia germana responsabila de controlul si de lupta impotriva Covid-19, lanseaza o aplicatie menita supravegheze epidemie cu coronavirus in Germania.  Pe baza de voluntariat, aplicatia functioneaza pe majoritatea din bratarile si ceasurile inteligente.

In Franta, Italia sau Statele Unite ale Americii se intentioneaza lansarea unor aplicatii pentru smartphone pentru a supraveghea epidemia cu coronavirus. La fel ca in Singapore, ideea este aceea de a supraveghea, in mod anonim, persoanele infectate, cele vindecate dar si pentru a alerta persoanele care au intrat in contact cu persoane infectate pentru a le izola. Numerosi oameni de stiinta si medici estimeaza ca acesta este un element cheie in timpul si dupa contaminare si ca Germania a lansat marti propria sa aplicatie pentru iOS si Android.

Disponibila pe PlayStore si App Store, Corona-Datespende este validata de autoritatea de sanatate publica germana si lansata de catre Institutul Robert-Koch care controleaza si coordoneaza actiunile guvernamentale impotriva coronavirus. Obiectivul este acela de a ajuta la supravegherea propagarii Covid-19 si analizarea masurilor care vizeaza sa se evite raspandirea acestui virus parsiv. Pentru asta, aceasta aplicatie este bazata pe datele furnizate de ceasurile si bratarile inteligente, recuprand unele date precum frecventa cardiaca, temperatura corpului si somn.

Frecventa cardiaca indicatorul numarul 1. Bazandu-se pe eficienta unui studiu efectuat In Statele Unite ale Americii, in timpul unei epidemii de gripa care a afectat numai putin de 100 000 de persoane, a prins forma inventarea acestei aplicatii. Date esentiale precum puslul permite detectarea unei eventuale infectii. Daca frecventa cardiaca in repaos este mai ridicata decat de obicei, o febra poate fi suspectata, si tocmai acstea sunt principalele simptome ale Covid-19. Tusea accelereaza in egala masura ritmul cardiac si acest lucru este vizibil in datele oferite de ceasul inteligent.

Vezi si:  Printeaza cele mai calitative materiale la tine acasa. Alege cartusul potrivit

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.