Hidroizolatie subsol – o necesitate pe care nu o poti neglija

Hidroizolatie subsol – o necesitate pe care nu o poti neglija

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Hidroizolatie subsol – o necesitate pe care nu o poti neglija

Daca sunteti in momentul construirii sau planificarii unei case, trebuie sa acordati atentie maxima tuturor elementele ce vor face parte din viitoarea locuinta. Trebuie sa fiti atent la spatiul si locul constructiei, la materialele ce urmeaza sa fie folosite si mai ales la ce camere va avea casa. Un subsol poate fi esential daca e sa va faceti o casa, deoarece va poate salva de un frigider supra aglomerat in multe situatii. Insa, ce este un astfel de spatiu fara hidroizolatii corespunzatoare?

Hidroizolatia, in general, va protejeaza de infiltratiile de apa, ce pot duce in viitor la probleme mult mai serioase, cum ar fi mucegaiul sau deteriorarea peretilor casei. Astfel, daca vorbim de hidroizolatie subsol, acest aspect trebuie luat foarte in serios. Singura intrebare pe care trebuie sa v-o puneti in acest moment este la ce companie veti apela pentru servicii de hiroizolatie subsol si ce fel de varianta de hidroizolatie doriti sa fie folosita.

Tipuri de hidroizolatie subsol

  1. Drenarea subsolului

O prima varianta la care puteti apela pentru hidroizolarea subsolului este aceasta metoda, cunoscuta in domeniu si sub numele de „sistemul de drenare a cavitatii”. La ce se refera? Inseamna ca in momentul in care se construieste subsolul, se aplica o membrana foarte subtire de plastic, atat pe pereti  cat si pe podea si pe plafon.

De asemenea, un detaliu important este ca inainte de finalizare pardoseala trebuie sa aiba o anumita panta, o panta care sa ajute la scurgerea rapida a apei care s-ar putea acumula la subsol. Aceasta vine conectata la o pompa care ajuta apa nedorita sa se scurga. In cazul in care zona de constructie este cunoscuta pentru ploi abundente si o apa freatica de nivel inalt, trebuie sa va ganditi si la alimentarea cu curent electric, care este sursa pompei. In cazul in care curentul electric se ia des, trebuie sa utilizati un generator pentru a evita distrugerea pompei.

  1. Folosirea membranei cristaline
Vezi si:  Prezentare pe ritmuri de rock a colectiei Tommy Hilfiger

Aceasta este o metoda mult mai moderna, care face referire la materialele pe care le folositi. Astfel infiltratiile nedorite de apa se pot elimina prin porii acestor materiale, prevazute cu membrana cristalina. Cum este posibil asa ceva? Deoarece aceste materiale sunt tratate cu produsi chimic care in momentul in care intra in contact direct cu apa isi activeaza acesti pori si ajuta la eliminarea apei.

Si contrar parerilor generale, membrana cristalina vine, de fapt, sub o forma de pasta cu care este data intreaga suprafata a zidurilor, a peretilor sau a pardoselii. Utilizand, deci, aceasta metoda reusiti, in acelasi timp, si sa astupati golurile sau posibilele fisuri ce ar fi ramas dupa turnare.

De tinut minte este ca dupa aplicarea acestei paste, suprafetele tratate trebuie sa ramana umede minimum o saptamana, ca substantele active mai sus mentionate sa se poata activa eficient. Nu uitati sa ventilati insa incaperea din discutie, pentru a scapa de o parte a umezelii.

Apeleaza la experti pentru a obtine calitatea dorita

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.