Italia: pentru prima data, tara ar putea fi condusa de un prim ministru femeie, Giorgia Meloni

Italia: pentru prima data, tara ar putea fi condusa de un prim ministru femeie, Giorgia Meloni

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Italienii sunt asteptati la urne duminica pentru alegeri legislative. Conform ultimelor sondaje, coalitia de dreapta condusa de Giorgia Meloni, Matteo Salvini si neclintitul Silvio Berlusconi ar trebui sa iasa invingatoare. Va spunem mai multe chiar acum.

In Italia, dreapta se pregateste intens sa puna mana pe putere. La doua luni de la demisia fortata a lui Mario Draghi italienii sunt chemati la urne duminica pentru a reinnoi camerele Parlamentului si sa constituie un guvern nou. Coalitia infiintata de extrema dreapta pare favrorita si exista mari sanse ca tara sa fie condusa, pentru prima data in istorie, de un prim ministru femeie, Giorgia Meloni.

Liderii de dreapta sunt deja siguri de victoria lor. S-au intalnit la Roma pentru a incheia impreuna campania electorala. Eternul Silvio Berlusconi este cel care a deschis intalnirea spunand ca Italia nu poate fi guvernata de extrema stanga.

Giorgia Meloni este favorita pentru a deveni prima femeie prim ministru in Italia. Numerosi sunt cei care au declarat ca isi doresc o schimbare si ca le place ideea de femeie lider. Asta deoarece Giorgia Meloni nu a facut niciodata compromisuri, nu “s-a vandut” ca alti politicieni si nu a participat niciodata la guvernari tehnice.

Giorgia Meloni ar trebui sa primeasca un sfert din voturile italienilor

Chiar si militantii din Liga lui Matteo Salvini se gandesc sa voteze pentru Giorgia Meloni. Asta deoarece Giorgia Meloni a mers intotdeauna in linie dreapta, fara sa se abata de la drum, nu s-a dat niciodata batuta. Pierluigi ar trebui sa se decida duminica. Insa, coform ultimelor sondaje efectuate, Girgia Meloni ar trebui sa primeasca de una singura aproximativ un sfert din voturile italienilor. Ramane de vazut in curand ce se va intampla in urma voturilor exprimate de italieni.

Vezi si:  Noua versiune de Windows 11 este disponibila, iata cum poti descarca ISO-ul

Sursa: https://www.europe1.fr/international/italie-pour-la-premiere-fois-le-pays-pourrait-etre-dirige-par-une-premiere-ministre-giorgia-meloni-4136338

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.