Magistratii instantei supreme asteptati sa dea o sentinta azi

Magistratii instantei supreme asteptati sa dea o sentinta azi

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Instanta Suprema este asteptata azi sa dea o sentinta in procesul in care sunt judecati fostul senator Dan Sova si fostul director al CET Govora,  Mihai Balan. Procurorul a cerut la ultimul termen pentru Dan Sova condamnarea cu executare pentru confiscarea unei sume de 100 000 de euro si trafic de influenta.

La inculpatul Dan Şova, fapta exista si apreciem ca, din probele administrate, a fost savarsita de catre inculpat. In perioada octombrie-noiembrie 2011, a pretins 5.000 de euro pe luna de la un denuntator, in schimbul interventiei sale pe langa inculpatul Mihai Balan, pentru incheierea unui contract de asistenta juridica intre CET Govora si casa de avocatura a denuntatorului, a spus procurorul la ultimul termen al procesului de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ).

Dan Sova a sustinut ca este nevinovat si a anuntat ca intentioneaza sa scrie o carte.

Pentru mine personal toata aceasta intamplare, acest dosar, a fost cu certitudine una din cele mai dure lectii de viata. Primul lucru pe care l-am inteles, am spus ca ma voi specializa in inexistenta sociala a prezumtiei de nevinovatie. Primul lucru pe care l-am inteles a fost statutul in societate a unui acuzat. DNA isii exprima o opinie, aceasta opinie exprimata publica te exclude din societate. Am trait aceasta excludere zi de zi. Al doilea lucru: daca as fi comis fapta si invoc cu toata modestia 22 de ani de avocatura, ar fi existat cai mult mai usoare in a merge doi ani in a ma apara. Se puteau rezolva inca de la Parchet, nu am acceptat pentru ca pur şi simplu nu am comis fapta. Al treilea lucru: aceste acuzatii, nefondate, iar concluziile avocatului sunt extrem de amanuntite, mi-au distrus viata, mi-au distrus cariera definitiv. (…) Sincer cred ca o sa scriu o carte despre tot ce am trait in acesti doi ani, despre toata nedreptatea, tot absurdul si nejuridicul pe care l-am vazut din partea Parchetului, a declarat Dan Sova.

Vezi si:  Ce trebuie sa faceti pentru a avea o calatorie de afaceri de succes in Cluj?

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.