Sa vorbesti cu telefonul tau Android prin intermediul ochilor este acum posibil gratie gigantului Google

Sa vorbesti cu telefonul tau Android prin intermediul ochilor este acum posibil gratie gigantului Google

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Google tocmai a adaugat inca17 limbi aplicatiei sale de accesibilitate, care permite persoanelor cu dizabilitati de vorbire si motorii sa comunice doar prin intermediul ochilor lor.

Look to Speak, o aplicatie de accesibilitate Google care permite oamenilor sa-si foloseasca ochii pentru a se exprima este acum disponibila in mai multe limbi noi. Aplicatia a fost anuntata initial in decembrie 2020, dar, la fel ca majoritatea proiectelor de la Google, pana acum a fost disponibila doar in limba engleza. Acum este compatibila cu 17 limbi noi.

Face parte din planul Google de a face smartphone-urile si alte dispozitive mai accesibile. Compania americana a lansat recent si Relate, un asistent vocal care ajuta persoanele cu dizabilitati de vorbire.

Cum functioneaza aplicatia Look to Speak?

Aceasta aplicatie urmareste miscarile ochilor pentru a selecta propozitii pre-scrise si pentru a face telefonul sa vorbeasca cu voce tare. Prin urmare, este un instrument practic pentru persoanele cu diferite tipuri de dizabilitati, care le impiedica sa-si foloseasca membrele sau vocea.
Functionarea aplicatiei este destul de simpla. Interfata are doua coloane de cuvinte si expresii comune. Mai intai trebuie sa gasiti fraza dorita pe ecran. Apoi miscati-va ochii spre stanga sau spre dreapta pentru a o selecta sau pentru a construi propozitii cu mai multe cuvinte. Dupa ce ati selectat o fraza, telefonul o va spune cu voce tare.

Smartphone-ul va folosi camera frontala pentru a surprinde miscarile ochilor, apoi va folosi algoritmi de invatare automata pentru a confirma fraza aleasa. Nu toate propozitiile utile sunt bineinteles afisate pe cele doua coloane, dar aplicatia este deschisa personalizarii pentru a permite introducerea de noi propozitii care vor facilita comunicarea cu cei dragi sau pentru a regla sensibilitatea detectarii miscarii ochilor.

Vezi si:  Guvernul introduce contracte de teleworking pentru cei care lucreaza online de acasa

 

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.