Trenurile ultrarapide, care se conduc singure vor deveni in curand realitate

Trenurile ultrarapide, care se conduc singure vor deveni in curand realitate

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Trenurile ultrarapideTrenurile ultrarapide se afla printre noi de cateva decenii deja. In tari din Asia precum Japonia sau Coreea de Sud exista deja retele feroviare extrem de bine puse la punct, dezvoltate, bazate in totalitate pe astfel de tipuri de vehicule cand vine vorba despre transportul dintr-o localitate in alta.

SNCF are in vedere un upgrade al trenurilor ultrarapide, TGV. Astfel, unele se vor conduce singure. Aceasta schimbare se va produce pana in anul 2023. Un astfel de prototip va fi testat in anul 2019.

TGV-urile care se vor conduce singure vor fi dotate cu senzori menite sa permita detectarea unor obstacole si, daca situatia o cere, sa franeze. Trenurile vor circula cu o viteza de pana la 320 de kilometri pe ora si vor putea fi pilotate prin intermediul unei telecomenzi iar, pentru orice eventualitate, conductorii vor ramane la bord. Rolul acestora va fi sa intervina in cazul unei situatii de urgenta care poate aparea in timpul traseului.

In cazul in care acest proiect va deveni realitate, Franta va fi prima tara care va opera trenuri de mare viteza care se conduc singure. In plus, trenurile de mare viteza urmeaza sa fie rebranduite si sa poarte denumirea de inOui. Scopul acestor trenuri ultrarapide care se conduc singure este acela de a creste viteza si frecventa curselor care se efectueaza cu ajutorul acestor trenuri, in special a celor din regiunea Parisului unde se afla noduri feroviare importante cu cai ferate regionale si locale. Aceasta noua tehnologie nu va face decat sa creasca numarul curselor efectuate cu trenul.

Vezi si:  Nubia isi dezvaluie ceasul telefon cu ecran suplu

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.