Care este cea mai puternica moneda din lume?

Care este cea mai puternica moneda din lume?

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Te-ai intrebat vreodata care este cea mai puternica moneda din lume? Natiunile Unite acopera un numar de 180 de tipuri de valuta cu curs legal insa care este cea mai valoroasa? Descopera cinci din cele mai puternice monede din lume in cele ce urmeaza.

5. Lira sterlina

Lira sterlina sau GBP ocupa locul cinci in topul celor mai pretioase si mai puternice monezi din lume. Chiar daca nu este cea mai puternica din lume isi pastreaza titlul de cea mai veche moneda din lume inca in circulatie. Este a patra valuta cea mai schimbata din lume, reprezinta aproximativ 12,8% din schimburile valutare zilnice. Schimband un dolar american vei primi aproximativ 0,75 lire sterline in schimb.

4. Dinarul iordanian

Moneda nationala a Iordaniei este dinarul iordanian sau JOD, a patra cea mai puternica moneda din lume. A devenit moneda oficiala in Iordania in anul 1950 dupa ce a inlocuit lira palestiniana. Un dinar american este transferabil pentru aproximativ 0,71 dinari iordanieni.

3. Rial omanez

Rialul omanez sau OMR reprezinta moneda nationala din Oman. Spre deosebire de celelalte monezi nationale, rialul omanez este impartit in 1000 de diviziuni mai mici cunoscute sub numele de baisa. Rialul omanez a capatat valoare la scurt timp dupa ce a fost introdus datorita succesului exportarilor petroliere din Oman.

2. Dinarul Bahrain

A doua cea mai puternica moneda din lume este dinarul Bahrain sau BHD. La fel ca majoritatea monezilor arabe din aceasta lista, este divizat in 1000 de unitati monetare mai mici, in acest caz denumite “fils”. Dinarul Bahrain este folost doar in Bahrein si este indexat dolarului american.

Vezi si:  Ramai productiv si conectat in timp ce lucrezi de acasa

1.Dinarul kuweitian

Cunoscut drept cea mai puternica moneda din lume, dinarul kuweitian sau KWD a fost introdus in anul 1960. Kuweit este o tara mica stuata intre Irak si Arabia Saudita, a carei bogatie a foat alimentata de importante exportari mondiale ale petrolului. Un dinar kuweitian este 14, 41 RON.

Sursa: https://www.cmcmarkets.com/fr-fr/guides-de-trading/la-monnaie-la-plus-fort

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.